Αρχική Πολιτισμός Βιβλία “Η κούνια της φωτιάς” του Ν. Γιαλούρη – Επανέκδοση από το Δήμο...

“Η κούνια της φωτιάς” του Ν. Γιαλούρη – Επανέκδοση από το Δήμο Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών

231

Στην επανέκδοση του βιβλίου του μεγάλου Χιώτη ζωγράφου- χαράκτη Νίκου Γιαλούρη, «Η Κούνια Της Φωτιάς», προχώρησε ο Δήμος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό βιβλίο αφιερωμένο στα Ψαρά, γενέτειρα της μητέρας του αείμνηστου Νίκου Γιαλούρη (1928-2003).

“Στα Ψαρά να πας σαν προσκυνητής”
Ένα βιβλίο έργο τέχνης, γραμμένο με το χέρι και εικονογραφημένο ολόκληρο με σχέδια του.
Στα αποσπάσματα από τον πρόλογο του βιβλίου που δημοσιεύει ο Δήμαρχος του νησιού Κώστας Βρατσάνος, σημειώνεται:

«Πήγαινε στα Ψαρά για να λες πως είσαι ολάκερος, αδιάφορο πούθε ξεκινάς, τι γλώσσα μιλάς και τι σε έμαθαν να πιστεύεις και να προσκυνάς. Προσκύνησε σε τούτο το νησί του ήλιου, της άρμης και της αποκοτιάς, ακόμη κι αν γεννήθηκες για μια ζήση βολεμένη και καθημερινή. Τα Ψαρά θα σου δώσουν τη ΜΙΑ ευκαιρία να πεις κι εσύ πως αν δε γεννήθηκες «για τα μεγάλα και τα ωραία», τουλάχιστον τα κοίταξες στα μάτια και κατάλαβες…».

«Στα Ψαρά να πας προσκυνητής, έτοιμος να χάσεις την καρδιά σου για να την ξανακερδίσεις, έτοιμος να μάθεις να βλέπεις με τα μάτια του μέσα ανθρώπου…
«Τα Ψαρά είναι η πόρτα για ένα ταξίδι στα βάθη της καρδιάς του ανθρώπου, ένα ταξίδι που χρειάζεται δαδί τη μνήμη και ραβδί τον έρωτα της ζωής…».

Αφιερωμένο στα 200 χρόνια της Επανάστασης

Η έκδοση του βιβλίου εντάσσεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων εορτασμού της επετείου των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821. Θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο των φετινών εκδηλώσεων (1-4 Ιουλίου 2021) για τον εορτασμό του Ολοκαυτώματος των Ψαρών, από τον Επίσκοπο Απολλωνιάδος κ. Ιωακείμ Αρχοντό, μετά από πρόσκληση του Δήμου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: /www.ertnews.gr/1821/ekdiloseis-2021

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘύμα του κορονοϊού η Μαρία Χρονοπούλου- συλλυπητήρια μηνύματα
Επόμενο άρθροΑναβαθμίζεται το Αρχαιολογικό Μουσείο Χίου