Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (live)

Η συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ (live)

83

Στη συνέντευξη Τύπου του Πρωθυπουργού στο πλαίσιο της 83ης Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης, επικεντρώνεται το πολιτικό και οικονομικό ενδιαφέρον, καθώς ο κ. Τσίπρας αναμένεται να εξειδικεύσει το 4ετές σχέδιο για την Ελλάδα της νέας εποχής, που αποτέλεσε τον κύριο άξονα της ομιλίας του στη χθεσινοβραδινή τελετή εγκαινίων της έκθεσης.

«Θα ήμουν ο τελευταίος που θα έφερνα αντίρρηση να διαδηλώνουν ελεύθερα πολίτες. Χθες όμως είδαμε να δίνουν χρώμα ακραία στοιχεία. Στα εθνικά θέματα κανείς δεν πρέπει να παίζει με ευαισθησίες των πολιτών. Κανείς δεν πρέπει να παίζει με την πατριωτική ευαισθησία των πολιτών.
Η Συμφωνία των Πρεσπών ανοίγει το δρόμο στη Μακεδονία να γίνει ατμομηχανή της ανάπτυξης στην ευρύτερη περιοχή, αναβαθμίζοντας τον γεωπολιτικό ρόλο της χώρας μας ως ηγέτιδα δύναμη στα Βαλκάνια» τόνισε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για το συλλαλητήριο που πραγματοποιήθηκε χθες στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ.

«Παρακολουθούμε τη ρητορική των γειτόνων, ορισμένες φορές αυτή περνά τα πλαίσια της συμφωνίας των Πρεσπών.Παρακολουθούμε και επισημαίνουμε οτι όλα όσα λένε πρέπει να βρίσκονται στα όρια όσων έχουμε συμφωνήσει»
«Χαρακτήρισε ευκαιρία την συμφωνία των Πρεσπών» καθώς όπως είπε «κατοχυρώνεται πλήρως η ιστορία της και ο αρχαίος ελληνικός πολιτισμός».
Απαντώντας σε ερώτηση για τις παροχές που ανακοίνωσε ο κ. Τσίπρας είπε «Με ενοχλεί ο όρος παροχολογία. Είναι οι ελάχιστες ελαφρύνσεις σε ένα κοινωνικό σώμα που έχει υποστεί τεράστια βάρη, και δυσανάλογα όλο το προηγούμενο διάστημα. Από πέρσι είχα πει πως θα έχουμε τον δημοσιονομικό χώρο».
«Όσα εξαγγείλαμε χθες είναι απολύτως εφικτά» επανέλαβε ο πρωθυπουργός απαντώντας σε νέα ερώτηση για τις παροχές και πρόσθεσε «Δεν εξήγγειλα και τον σοσιαλισμό. Μόνο κάποια μέτρα που είναι απαραίτητα για να ελαφρύνουμε όσους σήκωσαν τα βάρη. Η εκτίμησή μας είναι πως θα υπάρχει χώρος για κοινωνικό μέρισμα, πάει καλά η οικονομία, επεσήμανε ο Αλέξης Τσίπρας».
Για τα επιτόκια των ομολόγων ο πρωθυπουργός τόνισε:»Έχουμε συμφωνήσει το «δημοσιονομικό μαξιλάρι»που μας επιτρέπει να παρακολουθούμε τις αναταράξεις στις αγορές για δυόμισι χρόνια.Χωρίς αυτό, θα χρειαζόμασταν πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή ένα καλυμένο μνημόνιο».
Χαρακτήρισε δε, «ανοησίες αυτά που λέγονται οτι οι αγορές αντέδρασαν δήθεν στις «παροχές» που θα έκανα στη Θεσσαλονίκη. Τότε γιατί χτες είχαμε υποχώρηση 50 μονάδων βάσης;»
Ερωτώμενος για τη στάση του Π.Κάμμενου στο ονοματολογικό τόνισε: Εκτιμώ την θέση και την στάση του αν και διαφωνώ μαζί του. Έχουμε σήμερα λύση που δίνει μια προοπτική σημαντική για τη χώρα, ας μη λειτουργούμε σαν να έχουμε το κεφάλι μας στην άμμο».

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:ΕΡΤ

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλληνική Ομάδα Διάσωσης: γίνε διασώστης για μια μέρα
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΑ κατά τη διάρκεια της Μικρασιατικής Εκστρατείας και Καταστροφή- έκθεση φεστιβάλ ΙΩΝΙΑ