Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρική κάλυψη Αμανής, εφημερίες στον εορτασμό Αγίας Μαρκέλλας

Ιατρική κάλυψη Αμανής, εφημερίες στον εορτασμό Αγίας Μαρκέλλας

378

Ενημέρωση για την ιατρική κάλυψη της περιοχής της Αμανής, με αφορμή άρθρο στον τοπικό τύπο, μας έκανε ο επιστημονικά υπεύθυνος του Κέντρου Υγείας Πυργίου- γενικός ιατρός- Ηλίας Θεοδωρόπουλος.

“…Στα ιατρεία της περιοχής της Αμανής (ΠΠΙ Βολισσού, ΠΙ Παρπαριάς και ΠΙ Κουρουνίων) υπηρετούν αυτή τη στιγμή τρεις αγροτικοί ιατροί. Οι γιατροί αυτοί καλύπτουν την περιοχή, καθημερινά σε εφημερία ετοιμότητας και σε ενεργή εφημερία τα σαββατοκύριακα και τις αργίες από το ΠΠΙ Βολισσού, όπως προβλέπεται από το νόμο.
Το τελευταίο διάστημα ο ιατρός του ΠΙ Κουρουνίων (ο οποίος βρίσκεται σε παράταση της θητείας του και αναμένουμε τον διορισμό του καινούργιου το αμέσως επόμενο διάστημα) εκτελεί κάποιες ενεργείς εφημερίες στην παιδιατρική κλινική (λόγω αυξημένων αναγκών) του ΓΝ Χίου.
Ταυτόχρονα 2 φορές το μήνα ειδικευμένος γενικός ιατρός πραγματοποιεί τακτικό ιατρείο στο ΠΠΙ Βολισσού και συνεπικουρεί στην υγειονομική κάλυψη της περιοχής.
Προσπαθώντας να διαχειριστούμε με τον καλύτερο τρόπο το ιατρικό δυναμικό που έχουμε στην διάθεσή μας στην περιοχή, έχουμε καταφέρει να καλύπτεται καθημερινά το ΠΠΙ Βολισσού με ιατρό ακόμα και τις ημέρες που ο υπηρετών λείπει με τα προβλεπόμενα μετά από ενεργή εφημερία ρεπό και τις άδειές του και να υπάρχουν καθημερινά σε εφημερία ετοιμότητας στην περιοχή, τουλάχιστον 2 γιατροί. Τα δεδομένα αυτά που είναι αποτέλεσμα καλής συνεργασίας όλων των εμπλεκομένων (κέντρου υγείας, ιατρών της περιοχής και δήμου) έχουν βελτιώσει την ποιότητα των υπηρεσιών υγείας και την ασφάλεια που νιώθει ο κάτοικος στη περιοχή, κάτι που μας μεταφέρεται και από την πλειοψηφία των κατοίκων.
Για τις ημέρες αυτές του εορτασμού της Αγ Μαρκέλλας έχει προγραμματιστεί ένας γιατρός να βρίσκεται από την παραμονή στο χώρο της εκκλησίας, να υπάρχει κάλυψη με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από τις βραδινές ώρες και την ημέρα της γιορτής να προστεθεί ειδικευμένος παθολόγος από το ΓΝ Χίου.
Ταυτόχρονα την παραμονή θα βρίσκεται σε ετοιμότητα και ανήμερα σε ενεργή εφημερία στο ιατρείο Βολισσού δεύτερος αγροτικός ιατρός.

Θεοδωρόπουλος Ηλίας
Γεν. Ιατρός Δ/ντης ΕΣΥ
Επιστημονικά Υπεύθυνος Κ.Υ Πυργίου”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕφυγε από τη ζωή ο Θανάσης Βαρίνος
Επόμενο άρθρο4 Βήματα για να προσεγγίσουμε τα παιδιά μας, του Γ. Ξηντάρα