Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου για κορονοϊό: Να συνεχίσουμε με τήρηση μέτρων μέχρι να...

Ιατρικός Σύλλογος Χίου για κορονοϊό: Να συνεχίσουμε με τήρηση μέτρων μέχρι να περάσει στην ιστορία

155

“Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να αφορά και τη χώρα μας. Μαζί με τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τη νόσηση και νοσηλεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ο ιός Sars-Cov2 επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις συνέπειες της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου και ζητά να συνεχίσουμε να κάνουμε ότι μέχρι τώρα που κρατά τη Χίο με μικρό αριθμό κρουσμάτων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σε λίγες ημέρες συμπληρώνεται ένας χρόνος που η πανδημία του κορονοϊού άρχισε να αφορά και τη χώρα μας. Μαζί με τις βαριές απώλειες σε ανθρώπινες ζωές, τη νόσηση και νοσηλεία μεγάλων τμημάτων του πληθυσμού, ο ιός Sars-Cov2 επιδείνωσε ακόμα περισσότερο τις συνέπειες της υπερδεκαετούς οικονομικής κρίσης που έπληξε την πατρίδα μας.
Πολλές βεβαιότητες έπαψαν να υφίστανται, οι ελευθερίες όλων μας περιορίστηκαν, πολλοί́ συνάνθρωποί μας έχασαν τη δουλειά τους, ακόμα περισσότεροι επιβιώνουν όλο και πιο δύσκολα και οι ψυχολογικές επιπτώσεις της δυστοπίας που ζούμε θα πάρουν καιρό να απαλυνθούν.
Στον τόπο μας τη Χίο, τα δεδομένα υπήρξαν καλύτερα από πολλές περιοχές της χώρας, με τα κρούσματα και τις νοσηλείες να είναι ελάχιστα τον τελευταίο μήνα. Όλα τα παραπάνω επιτεύχθηκαν χάρις στην προσπάθεια όλων μας για την όσο πιο πιστή τήρηση των μέτρων.
Καθώς τα επιδημικά κύματα διαφόρων ασθενειών αποτελούν το αναπόφευκτο τίμημα στην ύβρι των παρεμβάσεων του ανθρώπου στο περιβάλλον του, έτσι και αυτό που βιώνουμε τώρα, σύντομα θα πάψει να υπάρχει για να δώσει τη θέση του στο επόμενο. Έτσι ήταν πάντα στη μακραίωνη πορεία της ανθρωπότητας, έτσι φθάσαμε ως εδώ, έτσι θα πάμε πιο κάτω.
Μέχρι τη στιγμή που και αυτή η πανδημία θα περάσει στην ιστορία, επιβάλλεται να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που κάναμε μέχρι τώρα, σεβόμενοι πρώτα από όλα την υπέρτατη αξία της ανθρώπινης ζωής. Με την έλευση των εμβολίων, που δυστυχώς ακόμα δεν είναι σε επαρκή αριθμό, και την ανοσοποίηση όλο και μεγαλύτερων τμημάτων της κοινωνίας η ώρα αυτή θα έρθει πιο σύντομα και με λιγότερες απώλειες. Για να αποδυθούμε στη συνέχεια σε έναν ακόμα αγώνα, αυτόν της επούλωσης των τραυμάτων και κυρίως της στήριξης των συνανθρώπων μας που πλήρωσαν βαρύτερα το τίμημα της πανδημίας.

Το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Χίου

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ αγορά της Νότιας Κορέας αγαπά τη μαστίχα
Επόμενο άρθροΣε επαγρύπνηση καλεί η Συντονιστική Επιτροπή αιρετών και κατοίκων κατά της δομής στο Θόλος