Αρχική Νέα Τοπικά Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Ουτοπικό να υψώνεις τείχη στην covid 19 – Η...

Ιατρικός Σύλλογος Χίου: Ουτοπικό να υψώνεις τείχη στην covid 19 – Η απάντηση του Ν. Μηταράκη

156

«Tα στατιστικά στοιχεία του ΕΟΔΥ για τον μήνα Οκτώβριο, κατατάσσουν την Χίο πρώτη σε όλο το Βόρειο Αιγαίο σε κρούσματα κορονοϊού με 105 συνολικά περιπτώσεις έως σήμερα. Το γεγονός αυτό, ενώ κάποιοι δεν το έχουν συνειδητοποιήσει ακόμα, για τους «παροικούντες την Ιερουσαλήμ» που αντιλαμβάνονταν που οδηγούν οι παραλήψεις, τα λάθη και οι παλινωδίες, μόνο έκπληξη δεν αποτελεί», τονίζει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, που καταθέτει και πάλι τις προτάσεις του για το θέμα.
Πρώτο σημείο είναι η αντίθεσή του Ι.Σ.Χ. με τη δημιουργία Κλειστού Κέντρου προσφύγων- μεταναστών στο νησί , που όπως λέει δεν «επιλύει κανένα πρόβλημα στο προσφυγικό, απεναντίας επιβαρύνει το νησί με μια καινούργια μόνιμη δομή».
“Για να αντιμετωπίσεις την έξαρση των κρουσμάτων covid-19 στην κοινότητα και στον πληθυσμό των προσφύγων- μεταναστών είναι ουτοπικό να υψώνεις συρμάτινα τείχη για να ασφαλίσεις μέσα τους έναν αερογενώς και με σταγονίδια μεταδιδόμενο ιό, όταν μάλιστα λόγω της ίδιας της λειτουργίας του κέντρου είναι υποχρεωτικό να εισέρχονται καθημερινά εργαζόμενοι σε αυτό το χώρο…“, συνεχίζει και ζητά δραστική μείωση στον αριθμό διαμενόντων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.

Παράλληλα επισημαίνει ότι «Η διαχείριση της πανδημίας σε μια νησιωτική περιοχή γίνεται με συγκεκριμένα βήματα στήριξης της δημόσιας υγείας, θωράκισης των δημόσιων δομών υγείας, απλώνοντας ένα δίχτυ προστασίας για τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους που πληρώνουν το τίμημα της υγειονομικής κρίσης. Τα μέτρα που λαμβάνεις θα πρέπει να στοχεύουν στο σύνολο του πληθυσμού, δεν θα πρέπει να έχουν “αστερίσκους” και εξαιρέσεις, να μην εκπέμπουν αμφίσημα μηνύματα, αλλά πάνω απ΄ όλα πρέπει να ελέγχεις αυστηρά την τήρησή τους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ:
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Ι.Σ.ΧΙΟΥ 29.10.2020

Πολιτικές σκοπιμότητες «βλέπει» ο Ν. Μηταράκης
Αμεση ήταν η αντίδραση του υπουργού μετανάστευσης και Ασύλου, βουλευτή Χίου της ΝΔ, Νότη Μηταράκη στην ανακοίνωση του ιατρικού Συλλόγου Χίου:

«Είναι λυπηρό που ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου (ΙΣΧ), επηρεασμένος από στελέχη του που θέλουν να πολιτευτούν κάνει πολιτικές δηλώσεις. Επί Αθ. Καρτάλη δεν θα επιτρεπόταν. Είναι λυπηρό που για πολιτικούς λόγους ο ΙΣΧ, αν και προσκλήθηκε, δεν συμμετείχε στην σύσκεψη για ΒΙΑΛ. Είναι επιστημονικά ενδιαφέρον που ΙΣΧ προτείνει μαζικές μετακινήσεις σε εποχή πανδημίας. Και επίσης τον ενημερώνω ότι από 1./1 έχουν αποχωρήσει πάνω από τους μισούς, δηλαδή 3.503 (σήμερα στη ΒΙΑΛ 3.193, ροές έτους 914, 1/1/20 ήταν 5.782)».

Διαφήμιση