Αρχική Πολιτισμός Εκδηλώσεις Ιδρυμα Δαμαλά, δέηση υπέρ των ιδρυτών, από Μ. Καριάμη

Ιδρυμα Δαμαλά, δέηση υπέρ των ιδρυτών, από Μ. Καριάμη

364

ΙΔΡΥΜΑ ΔΑΜΑΛΑ

Την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 17:30
εορτή του Αγίου Αντωνίου, θα λάβει χώρα δέηση στο εκκλησάκι του Ιδρύματος υπέρ αναπαύσεως των ψυχών
του εμπνευστού και Ιδρυτού του Ιδρύματος Αντωνίου Δαμαλά,
των αδελφών του Ειρήνης και Νικολάου των γονέων τους Στυλιανού και Θεοδώρας συγγενών & φίλων.
Το θρησκευτικό τελετουργικό μέρος έχει αναλάβει ο Ιερέας του Αγίου Σπυρίδωνος Σιγάλας Βασίλειος.
Μετά το πέρας της δέησης θα ακολουθήσουν οι κάτωθι ομιλίες:

· Ομιλία του κ. Καριάμη Μιχάλη, πλοιάρχου του Εμπορικού Ναυτικού, με θέμα « Ο Δρ. Αντώνιος Δαμαλάς», γραμμένη από τον κ. Μανώλη Φύσσα ο οποίος ήταν μαθητής του στην σχολή Μηχανικών της Χίου.

· Ομιλία του κ. Κόντου Αλεξάνδρου, καθηγητή Φιλολογίας, με θέμα: « Τι έχει πάρει ο Χριστιανισμός από τον Ελληνισμό».

Το Ίδρυμα Δαμαλά θα τιμήσει για την συνεισφορά τους στο ΙΔΡΥΜΑ τους:

Φιλιππίδη Ηλία, Κανατσέλη Ιωάννη, Μενεγάκη Χρυσόστομο, Παντελόπουλο Κων/νο, Μπριλλή-Καλουτά Μαρία, Μακρογιαννάκη – Δούκα Σοφία.

Τέλος, Θα δοθούν Πιστοποιητικά παρακολούθησης των μαθημάτων Ελληνολογίας από τον Κύριο Φιλιππίδη Ηλία, καθηγητή Κοινωνιολογίας και Νομικό.

Ιδρυμα Δαμαλά (πληροφορίες από aplotaria.gr)

Η οικογένεια Δαμαλά, που κατάγεται από την Χίο με καταβολές και ρίζες από τη γενιά των Παλαιολόγων του Βυζαντίου, τα τελευταία 50 χρόνια μετοίκησε στον Πειραιά. Το Ίδρυμα Δαμαλά που στεγάζεται στην οδό Αλκιβιάδου 161, στο κέντρο του Πειραιά, ιδρύθηκε ουσιαστικά από την την τελευταία απόγονο της οικογενείας, εκπαιδευτικό Αναστασία Δαμαλά που είναι και πρόεδρος του Ιδρύματος.

«Το Ίδρυμα Δαμαλά έχει όραμα την πνευματική καλλιέργεια και παιδεία στις πανανθρώπινες αξίες και την οικουμενικότητα του ελληνικού πνεύματος. Η γέννηση της ιδέας της δημιουργίας του Ιδρύματος Δαμαλά οφείλεται στον αείμνηστο πανεπιστημιακό καθηγητή, επιστήμονα και συγγραφέα, Αντώνη Δαμαλά, μια πολύπλευρη και πολυσχιδή επιστημονική προσωπικότητα, που συνδύαζε επιστημονική γνώση και υψηλά ιδανικά. Ο ίδιος θεωρούσε την παιδεία συντελεστή διαμόρφωσης της κοινωνικής ευημερίας, της ποιοτικής δημοκρατίας και της ανθρώπινης αλληλεγγύης».

Το Ίδρυμα Δαμαλά αφιερώνεται στη μνήμη του εμπνευστή της Αντωνίου Δαμαλά, των αείμνηστων αδελφών Ειρήνης Δαμαλά, Αισθητικού και Νικολάου Δαμαλά, Υποδιευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και των γονέων τους Στυλιανού & Θεοδώρας Δαμαλά. Το τετράτομο έργο του Αντώνη Δαμαλά παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές και για την ιστορία του τόπου μας, είναι διαθέσιμο στο Ίδρυμα Δαμαλά.