Αρχική Νέα Τοπικά Ικανοποίηση για κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό από Στ. Κάρμαντζη, μόνη διαφορά δυναμικότητα...

Ικανοποίηση για κυβερνητική πολιτική σε προσφυγικό από Στ. Κάρμαντζη, μόνη διαφορά δυναμικότητα νέου ΚΥΤ (video)

62

«Έχουμε σταθερή θέση «να κλείσει το κολαστήριο της ΒΙΑΛ» και να πάνε πρόσφυγες- μετανάστες σε μία κλειστή δομή που να είναι εκτός αστικού ιστού», τόνισε κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης.
Λίγες μέρες μετά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε με τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου, με τον ίδιο, τους αντιδημάρχους, τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και το Γενικό Γραμματέα του Δήμου, ο κ. Κάρμαντζης, δήλωσε πλήρως ικανοποιημένος από την πολιτική της Κυβέρνησης. Σημείωσε χαρακτηριστικά το θέμα της φύλαξης των συνόρων και την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ σε σχέση με έναν χρόνο πριν.
Θεώρησε δε, ότι δεν κάνει καμία στροφή στη θέση του Δημοτικού Συμβουλίου, λέγοντας ότι η μόνη διαφορά είναι στην δυναμικότητα ενός Κλειστού ελεγχόμενου Κέντρου εκτός αστικού ιστού που το Δημοτικό Συμβούλιο όρισε να είναι για 500 άτομα ενώ η Κυβέρνηση θεωρεί ότι δεν επαρκεί αυτός ο αριθμός.
Χαρακτήρισε τη φωνή τη δική του, ως φωνή λογικής, επιτέθηκε στις αντιπολιτεύσεις του Δήμου και στην κριτική που δέχεται από το «πληκτρολόγιο του καναπέ» και φάνηκε να θέτει το Πάσχα ως σημείο ορόσημο για την αποσυμφόρηση του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Βρήκε επίσης στήριγμα στην δήλωση των περιφερειακών συμβούλων από τη Χίο που ανήκουν στο συνδυασμό της κας Καλογήρου και που σε αντίθεση με τους 4 αντιπεριφερειάρχες λένε ναι στο διάλογο.

Αναφέρθηκε εξάλλου στους αιρετούς σε Κω, Λέρο, Σάμο που προχωρούν τα νέα Κλειστά Κέντρα, σε Λέσβο που υπέδειξε χώρο και και αναρωτήθηκε αν και αυτοί οι δήμαρχοι είναι προδότες.
«Εμείς τι αποτελούμε; Την εξαίρεση του πλανήτη;», σημείωσε ο κ. Κάρμαντζης για να σημειώσει ότι πρέπει να είναι μια δομή μετρήσιμη και συνδέοντας την ύπαρξη αυτού του Κέντρου με τη δυνατότητα «να ασχοληθούμε με τη ναυτιλία, τη μαστίχα, τουρισμό και να επιστρέψουμε στην κανονικότητα».
Τονίζοντας ότι τον ενδιαφέρει η ασφάλεια των πολιτών, επανέλαβε αρκετές φορές ότι δεν λογαριάζει το πολιτικό κόστος. Για τη λέξη ντροπή που του προσάπτουν από κάποιες δημοτικές παρατάξεις, σημείωσε ότι τους επιστρέφει τον χαρακτηρισμό. Σε άλλο σημείο πάντως της τοποθέτησής του για τα όσα γράφονται και λέγονται για τον ίδιο πέρυσι που δέχθηκε χημικά από τα ΜΑΤ κατά την απόβασή τους στο Λιμάνι των Μεστών σημείωσε ότι «είναι και εκείνοι που κρύβονται. Εχουν κάνει 10-20 ψεύτικα προφίλ, δουλεύουν τον κόσμο. Όμως αυτό είναι. Κοιτάξτε να δείτε… όλα τα ζώα χρήσιμα είναι. Και τα ποντίκια χρήσιμα είναι. Είναι ωφέλιμα! Όπως τα λιοντάρια, όπως οι αετοί… Και τα ποντικάκια και τα σαλιγκαράκια χρήσιμα είναι.».

Πάντως δεν σκέφτεται να φέρει προς συζήτηση το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, ενώ στο ερώτημα αν θα ασκηθεί έφεση στην απόφαση του δικαστηρίου για τη ΒΙΑΛ που δεν προβλέπει αποζημίωση από το Ελληνικό Δημόσιο προς το Δήμο, τόνισε ότι εξετάζεται να γίνει νέα αγωγή μόνο για την αποζημίωση, την οποία υποσχέθηκε ότι εφόσον κερδηθεί θα διατεθεί για την αποκατάσταση των προβλημάτων στο Χαλκειός που δέχεται το κύριο βάρος με την λειτουργία του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ , ενώ δήλωσε ότι θα δώσει αγώνα για το μειωμένο ΦΠΑ στα νησιά.
Σε ότι αφορά την λειτουργία του Δήμου έβαλε κατά του εκλογικού συστήματος που δεν επιτρέπει στην παράταξή του να διοικήσει και με νέες βολές στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης που δεν επιθυμούν να παραχθεί έργο. Ενώ σχετικά με τα θέματα της διαφάνειας ότι έχει φακέλους με έργα που έχουν δοθεί με απευθείας αναθέσεις και από την προηγούμενη δημοτική αρχή.
Ευχαρίστησε για τις υπηρεσίες που πρόσφερε ο τέως αντιδήμαρχος Χάρης Μπουρνιάς λέγοντας ότι η παραίτησή του δεν έχει σχέση με το θέμα του προσφυγικού- μεταναστευτικού και διέψευσε ότι υπάρχει θέμα με τον αντιδήμαρχο Ιωνίας Γιώργο Κλιαμενάκη.
Παράλληλα δήλωσε ότι ο προϋπολογισμός του Δήμου είναι έτοιμος προς ψήφιση στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο.

ΠΗΓΗ: voreioaigaio.ert.gr/

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: Μόνο τον εαυτό της και την υποταγή της εκφράζει η Δημοτική Αρχή
Επόμενο άρθροΧΙΟΣ ΜΠΡΟΣΤΑ: Δεν ακολουθούμε τον κατήφορο Δημάρχου Χίου