Αρχική Νέα Τοπικά Ημέρα μνήμης, 26/8, για τους απολεσθέντες ναυτικούς Ε.Ν. πολεμικής περιόδου 1939 –...

Ημέρα μνήμης, 26/8, για τους απολεσθέντες ναυτικούς Ε.Ν. πολεμικής περιόδου 1939 – 1945

154

Εκδηλώσεις για την Ημέρα Μνήμης των Απολεσθέντων Ναυτικών του Εμπορικού Ναυτικού της Πολεμικής Περιόδου 1939 – 1945, διοργανώνει το Σάββατο, 26 Αυγούστου 2023, η Περιφερειακή Ενότητα Χίου.

Στον αύλειο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Χίου, στις 7.30 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Επιμνημόσυνη Δέηση, προεξάρχοντος του Μητροπολίτου Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ. Μ ά ρ κ ο υ και θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Χίων Απολεσθέντων Ναυτικών 1939 – 1945.

Θα γίνει προσκλητήριο των νεκρών ναυτικών και στη συνέχεια επίκαιρη ομιλία και αναφορά στην Ελληνική Εμπορική Ναυτιλία (σ.σ. η Περιφέρεια δεν ανακοίνωσε το όνομα του/της ομιλητή/τριας), ενώ θα γίνει ανάγνωση αποσπάσματος από το μυθιστόρημα «Η Μεγάλη Χίμαιρα» του Μ. Καραγάτση.

Η εκδήλωση πραγματοποιείται σε συνδιοργάνωση με την Ένωση Βρονταδουσίων Αττικής, το Ναυτικό Μουσείο Χίου, την Παγχιακή Ένωση Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. Χίου, τον Παγχιακό Εκπολιτιστικό Σύλλογο Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού και σε συνεργασία με τα τοπικά Σωματεία Συνταξιούχων Ν.Α.Τ. «Ο Βροντάδος», Λαγκάδας, Συκιάδας και Θυμιανών «Ο Άγιος Ευστράτιος».

Διαφήμιση