Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος «Ήρωας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Το ’21 μέσα από τα μάτια των ηρώων»,...

«Ήρωας δεν γεννιέσαι, γίνεσαι. Το ’21 μέσα από τα μάτια των ηρώων», διάλεξη της Δρ. Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη

223

Γιορτή Ελληνισμού για την «200η επέτειο της ελληνικής επανάστασης» και για την Ομογένεια και το Γραφείο Ελληνικής Ορθόδοξης Αρχιεπισκοπής Αμερικής πραγματοποιεί σειρά εκδηλώσεων.

Σήμερα Κυριακή της Ορθοδοξίας, μέσω διαδικτύου,  θα παρουσιαστεί η Διάλεξη της Δρ. Αγγελικής Μαστρομιχαλάκη με τίτλο:
«ΗΡΩΑΣ ΔΕΝ ΓΕΝΝΙΕΣΑΙ, ΓΙΝΕΣΑΙ. ΤΟ ‘21 ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ».
Η παρουσίαση θα γίνει στις 8.00 μ.μ. ΩΡΑ  ΕΛΛΑΔΟΣ, ΚΥΡΙΑΚΗ 21/3/21.
Αντίστοιχα για την Αμερική: Sunday, March 21, 2021 at 2 p.m..

Σύντομο βιογραφικό 
Η Αγγελική Μαστρομιχαλάκη γεννήθηκε στη Χίο, είναι παντρεμένη και μητέρα δύο παιδιών.

Σπούδασε Παιδαγωγικά, Ψυχολογία, Φιλοσοφία. Είναι κάτοχος διδακτορικού διπλώματος Φιλοσοφίας. Εργάζεται στη δημόσια εκπαίδευση ως διευθύντρια σε Δημοτικό σχολείο. Είναι ενεργό μέλος της Γυναικείας Λογοτεχνικής Συντροφιάς και του Κύκλου του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, που αποτελεί το ελληνικό τμήμα της ΙΒΒΥ (International Board on Books for Young people).

Έχει συμμετάσχει σε ερευνητικά προγράμματα και Διεθνή Συνέδρια που αφορούν θέματα Παιδείας – Διδακτικής και Πράξης στη Σχολική Τάξη, Φιλαναγνωσία, Καινοτόμες Δράσεις στο Σχολείο, νέες μορφές διδασκαλίας, λογοτεχνία και παιδικό βιβλίο. Έχει ενταχθεί στο Μητρώο Επιμορφωτών του προγράμματος «Καινοτόμες Δράσεις ενίσχυσης της Φιλαναγνωσίας των μαθητών» και έχει αναλάβει επιμορφωτικό έργο σε ημερίδες επιμόρφωσης εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την προώθηση του παιδικού βιβλίου στην εκπαίδευση.

Έχει εκδώσει 12 βιβλία για παιδιά, λογοτεχνικά, γνώσεων και σχολικά για το Δημοτικό σχολείο. Επιπλέον, έχει συμμετάσχει σε 16 συλλογικούς τόμους με κείμενα λογοτεχνικά και επιστημονικά. Γράφει άρθρα και κεφάλαια σε βιβλία με θέματα: το Παιδί, την Οικογένεια και την Εκπαίδευση, από το 1993 μέχρι σήμερα. Συναντάει συχνά τους αναγνώστες της σε σχολεία, σε ενορίες και σε φεστιβάλ βιβλίου σε όλη την Ελλάδα, στην Κύπρο και την Ευρώπη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠοίηση για δύσκολους καιρούς-  ο Κ. Μαρδάς συνομιλεί με την Ευγ. Ασλανίδη
Επόμενο άρθροΕσπασαν την καραντίνα- δικογραφία από αστυνομία