Αρχική Πολιτισμός Ηθο-ποιός σημαίνει φως»: Ψήφισμα Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου

Ηθο-ποιός σημαίνει φως»: Ψήφισμα Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου

52

«Το τελευταίο διάστημα γινόμαστε μάρτυρες της δημοσιοποίησης μιας θλιβερής εικόνας που επικρατεί σε κάποιες περιπτώσεις στο χώρο του επαγγελματικού θεάτρου με καταγγελίες για λεκτική και ψυχολογική βία, για αυταρχικές συμπεριφορές και σεξουαλικές κακοποιήσεις», τονίζει σε ψήφισμά της η Γενική Συνέλευση της Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου-ΟΕΘΑ με έδρα τη Μυτιλήνη.

Παίρνοντας θέση στα τεκταινόμενα το τελευταίο διάστημα, τονίζει ότι «τα περιστατικά αυτά δεν περιορίζονται στο χώρο του θεάτρου με την αποστολή του οποίου είναι πλήρως ασύμβατα, αλλά αφορούν ολόκληρη την κοινωνία όπου ισχύουν εξουσιαστικές σχέσεις, κυρίως στους χώρους εργασίας.
Είναι ευνόητο πως καταδικάζουμε απερίφραστα τέτοια γεγονότα και στεκόμαστε αλληλέγγυοι στο πλευρό των θυμάτων, πολλά από τα οποία βιώνουν σήμερα μια δεύτερη δοκιμασία», αναφέρει το ψήφισμα της ΟΕΘΑ και συνεχίζει:

«Θα μας εξέπληττε αν στο χώρο του ερασιτεχνικού θεάτρου συμβαίνουν παρόμοια περιστατικά, ιδιαίτερα γιατί το ερασιτεχνικό θέατρο είναι δράση συλλογική. Αγκαλιάζει τις ελπίδες και τα όνειρα εκατοντάδων ανθρώπων που λειτουργούν ελεύθερα και συνειδητά για να πραγματώσουν τις καλλιτεχνικές τους ανησυχίες και να προσφέρουν την τέχνη του θεάτρου στις τοπικές κοινωνίες. Σε μια τέτοια απευκταία περίπτωση αυτονόητο πως η καταδίκη μας είναι εξίσου έντονη και αποφασιστική.
Όμως ‘Ηθο-ποιός σημαίνει φως’, φως ανέσπερο εδώ και δυόμισι χιλιάδες χρόνια. Μετά την κάθαρση, την οποία όλοι μας απαιτούμε, πιστεύουμε θα συνεχίσει να λάμπει περισσότερο λαμπρό και καθάριο», καταλήγει η Ομοσπονδία Ερασιτεχνικού Θεάτρου Αιγαίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυλλυπητήριο μήνυμα για την Τζίνι Μηταράκη- Μπενζονάνα
Επόμενο άρθροΚαμπανάκι για Χίο: 11 τα κρούσματα covid-19