Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη “Καμπανάκι” για τη γλώσσα από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

“Καμπανάκι” για τη γλώσσα από τη Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου

151

Την αγωνία της για το μείζον θέμα της γλωσσικής παιδείας, εξέφρασε η Διευθύντρια της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χίου Ευτυχία Βλυσίδου, παρουσιάζοντας τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.
«Εκεί που έγινε η σφαγή των αμνών ήταν στην κατεύθυνση των ανθρωπιστικών σπουδών. Έχουμε πολύ χαμηλή επίδοση στα Αρχαία Ελληνικά, περίπου το 61% είναι από 0-1,όπως και στην Ιστορία», σημείωσε.
Εθεσε έτσι τον προβληματισμό για τον τρόπο που διδάσκονται Αρχαία ελληνικά και Ιστορία σε Γυμνάσιο και Λύκειο.

«Μου κάνει εντύπωση πως ένας μαθητής παίρνει το C2 στα Αγγλικά με πολύ καλό βαθμό και ταυτόχρονα στην νεοελληνική γλώσσα δεν μπορεί να αποδώσει. Γιατί δηλαδή μπορεί να οργανώσει τον τρόπο σκέψης του και τον λόγο του στην αγγλική και δεν μπορεί να τον οργανώσει στην ελληνική γλώσσα… Κάτι φταίει σε εμάς τους εκπαιδευτικούς ίσως και στην οικογένεια», σχολίασε η φιλόλογος κα Βλυσίδου.

Σε ό,τι αφορά συνολικά τις βαθμολογίες, στατιστικά φαίνεται να είναι μέτριες προς χαμηλές, με τα περισσότερα άριστα γραπτά (με βαθμό δηλαδή από 18,1-20) να εντοπίζονται στη Βιολογία (29%), Πληροφορική (25,76%), Φυσική (23,73%).
Προέτρεψε τέλος η κα Βλυσίδου να δηλώσουν τα παιδιά τη σχολή προτίμησής τους και να μην επηρεαστούν από τη βαθμολογία που πήραν.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕλλείψεις προσωπικού στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς καταγγέλλει η «Πρωτοβουλία για τη Χίο»
Επόμενο άρθρο7o Φεστιβάλ ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ «Atmosphères 2023», 1-9 Ιουλίου