Αρχική Νέα Τοπικά Κάηκαν περισσότερα από 600 στρέμματα δάσους- Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

Κάηκαν περισσότερα από 600 στρέμματα δάσους- Σε επιφυλακή η Πυροσβεστική

129

Με συνεχείς ρίψεις νερού από πυροσβεστικά ελικόπτερα, που έφταναν μέχρι και 4 ταυτόχρονα όλο το μεσημέρι και απόγευμα της Δευτέρας, και με ταυτόχρονη επέμβαση των επίγειων δυνάμεων μέσα στα καμένα, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου προσπαθεί να σβήσει όλα τα «καντιλάκια», πριν πέσει η νύχτα στη φωτιά της Κατάβασης- Διευχών.
Παρόλο που από νωρίς το πρωί, 10.30 π.μ., δεν υπήρχε ενεργό μέτωπο δεν δινόταν ότι η φωτιά είναι υπό έλεγχο, παρά μόνο σε ύφεση.

Οι υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού και οι βορειοδυτικοί μέτριοι- ισχυροί άνεμοι, έντασης 5 με 6 μποφόρ έφερε όλες τις δυνάμεις σε επιφυλακή, παρουσία του Περιφερειάρχη Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Βορείου Αιγαίου, Αρχιπυράρχου Παναγιώτη Κυπριωτέλλη και του Διοικητή Π.Υ. Χίου, Πυράρχου Κωνσταντίνου Τοκαλάκη.
Περισσότερα από 600 στρέμματα πευκοδάσους και δασικής έκτασης καταστράφηκαν, ενώ προβλήματα υπήρξαν και για τους μελισσοκόμους που είχαν μέσα στο δάσος μελίσσια.

Συνεχείς είναι επίσης οι περιπολίες κατά μήκος του δρόμου Χίου- Βολισσού από το ύψος της περιοχής Γιαννάκι μέχρι τη διασταύρωση με Διευχά, από εκεί που πρωτοξεκίνησε η πυρκαγιά λίγο μετά τις 9.00 το βράδυ της Κυριακής, 30 Ιουλίου 2023, τόσο από δυνάμεις της Πυροσβεστικής όσο και από τις Εθελοντικές ομάδες που από την πρώτη στιγμή συμμετέχουν ενεργά στην μάχη της κατάσβεσης.

Πιθανότατα αύριο να μεταφερθεί στον Εισαγγελέα Χίου ο 35χρονος οδηγός του αυτοκινήτου, ο οποίος νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Χίου και που εις βάρος του υπάρχουν δύο δικογραφίες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χίου και το Αστυνομικό Τμήμα Καρδαμύλων, αφού μετά την πρόσκρουση του οχήματός του στο κράσπεδο πήρε φωτιά ο κινητήρας και μεταφέρθηκε αυτή στο δάσος.

Ευχαριστήριο Δημάρχου Χίου «Απευθύνω από καρδιάς και ψυχής ευχαριστίες προς όλους όσοι συνέδραμαν στην κατάσβεση της χθεσινής φωτιάς που σημειώθηκε στη Β. Χίο», αναφέρει σε γραπτό μήνυμά του ο Δήμαρχος Σταμάτης Κάρμαντζης, που συνεχίζει:
«Θερμές ευχαριστίες στο πάντα μάχιμο ανθρώπινο δυναμικό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χίου, την Πολιτική Προστασία του Δήμου Χίου και της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, τη Στρατιωτική Διοίκηση του νησιού μας, την Αστυνομική Διεύθυνση, το Λιμεναρχείο, τη Διεύθυνση Δασών Χίου, τις εθελοντικές ομάδες, τους απλούς πολίτες που έσπευσαν να βοηθήσουν στο έργο της κατάσβεσης και φυσικά και την Πολιτεία, της οποίας η παρέμβαση ήταν άμεση και καταλυτική. Ευχαριστώ θερμά επίσης και τα τοπικά ΜΜΕ για την έγκαιρη και έγκυρη ενημέρωση των πολιτών αλλά και κάθε έναν και κάθε μία που συνέβαλε σε αυτήν την τεράστια προσπάθεια. Οι συντονισμένες ενέργειες και η άψογη συνεργασία όλων των φορέων απέτρεψε τα χειρότερα. Οφείλουμε σε όλους την ευγνωμοσύνη μας».

Διαφήμιση