Αρχική Νέα Αθλητικά Κάρολος Καββάδας, από τα 16 του τερματοφύλακας σε Γερμανία- Πορτογαλία: «Είσαι καλός,...

Κάρολος Καββάδας, από τα 16 του τερματοφύλακας σε Γερμανία- Πορτογαλία: «Είσαι καλός, προπονείσαι; θα παίξεις!»

181

Όταν οι συνομήλικοί του κοίταζαν ποιος παίκτης θα βάλει γκολ, ο Κάρολος Καββάδας μαγευόταν από τις επεμβάσεις του Αντώνη Νικοπολίδη και ήθελε να του μοιάσει. Να μην αφήνει να μπουν γκολ στην εστία του.

Στα 20 του χρόνια, ο Χιώτης τερματοφύλακας Κάρολος Καββάδας μετρά ήδη 4 χρόνια στο εξωτερικό. Αφού στα 16 του και μην μπορώντας πλέον παρά να παίξει στο αντρικό πρωτάθλημα της Χίου, με τη συμπαράσταση των γονιών του και των προπονητών του στο νησί και από την Ακαδημία της ΠΑΧ όπου πρωτοέπαιξε, βρέθηκε στην SC Hauesntein της Γερμανίας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ Αιγαίου, αναφέρεται στον «ποδοσφαιρικό χαρακτήρα» που έκτισε στην Γερμανία, όταν μόλις στα 16 του θα έπρεπε να μάθει να ζει μόνο τους.
«Δεν τους ένοιαζε που είμαι ξένος. Είδαν ότι είχα κάποια στοιχεία καλύτερα και αμέσως μπήκα βασικός στην ομάδα», σημειώνει.
«Στη Γερμανία, όπως και στην Πορτογαλία τώρα, είσαι καλός; προπονείσαι σκληρά; θα παίξεις!», σημειώνει. Και εφόσον αρπάξεις την ευκαιρία και μπεις στη βασική ενδεκάδα, μπορείς να προχωρήσεις, συνεχίζοντας πάντα την σκληρή δουλειά.

Κάρολος Καββάδας, από τα 16 του τερματοφύλακας σε Γερμανία- Πορτογαλία: «Είσαι καλός, προπονείσαι; θα παίξεις!»

Μας περιγράφει πως γιόρταζαν τις νίκες στα ντέρμπι στην Hauesntein, με μπύρες και λουκάνικα από την ομάδα, αλλά και το κύπελλο που του έδωσαν όταν αναδείχτηκε ο πολυτιμότερος παίκτης σε τουρνουά σε γήπεδο χάντμπολ.
Αφού πέρασε την περίοδο του κορονοϊού, επιστρέφοντας στη Χίο και μας εξηγεί τον τρόπο που έδινε τα μαθήματα για να τελειώσει το Λύκειο, σημειώνει πώς βρέθηκε στην Πορτογαλική Maritimo!
«Για μένα ήταν σαν να είχα πρόταση από την… Μπαρτσελόνα», τονίζει, εξαίροντας τον επαγγελματισμό που συνάντησε σε όλα τα επίπεδα.
Η πτώση της ομάδας στην Β’ Εθνική Πορτογαλίας, από την οποία πιστεύει ότι σύντομα θα επιστρέψει στην Α’, αναζήτησε ομάδα και έτσι από τη Μαδέρα στον Ατλαντικό ωκεανό βρέθηκε στην Fafe, ομάδα Γ’ κατηγορίας, στην κεντρική Πορτογαλία βόρεια του Πόρτο.

Κάρολος Καββάδας, από τα 16 του τερματοφύλακας σε Γερμανία- Πορτογαλία: «Είσαι καλός, προπονείσαι; θα παίξεις!»

«Δίκαιοι» το παρατσούκλι της ομάδας, με την οποία ανανέωσε για 2η χρονιά ο Κάρολος Καββάδας. Όπως μας λέει ο τρόπος που παίζουν οι τερματοφύλακες στην Πορτογαλία, μοιάζει περισσότερο με τον ελληνικό, όπου έχουν μεγαλύτερη ελευθερία. Σε αντίθεση με τους Γερμανούς που τους αρέσει οι τερματοφύλακες να παίζει χαμηλά την μπάλα και χωρίς να ρισκάρει.
«Δεν μπορούν να κάνουν όλοι ότι ο Νόϊερ» θα μας πει, ένας ακόμα αγαπημένος του τερματοφύλακας εκτός του Νικοπολίδη και του Μπουφόν. Από τους νεώτερους ξεχωρίζει τον Τερ Στέγκεν της Μπαρτσελόνα, αλλά και το Βλαχοδήμο με τον Πασχαλάκη από τους έλληνες.
Και οι στόχοι για τη νέα σεζόν; «Να φάω όσα λιγότερα γκολ, να δώσω το 100% των δυνατοτήτων μου και να ανέβουμε κατηγορία», μας λέει ο χαμογελαστός Κάρολος, λίγες μέρες πριν επιστρέψει από τη Χίο στο Fafe της Πορτογαλίας.


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση