Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΣΕΣΝΟΧ για καθαίρεση προϊσταμένης, με βολές κατά Διοικήτριας Νοσοκομείου

Καταγγελία ΣΕΣΝΟΧ για καθαίρεση προϊσταμένης, με βολές κατά Διοικήτριας Νοσοκομείου

211

«Μετά από τα χειροκροτήματα στα μπαλκόνια, περάσαμε στις καρατομήσεις προϊσταμένων και μάλιστα σε μια περίοδο όπου το τρίτο κύμα της πανδημίας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και στο νησί μας. Για άλλη μια φορά η διοικήτρια του Νοσοκομείου Χίου, μας έδειξε πόσο εκτιμά την προσφορά των συναδέλφων νοσηλευτών, που εδώ και ένα χρόνο δίνουν τη μάχη απέναντι στην πανδημία», καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων στο Σκυλίτσειο Νοσοκομείο Χίου (ΣΕΣΝΟΧ).
Το σωματείο κάνει λόγο για «εξαναγκασμό» της προϊσταμένης της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού να θέσει στην διάθεση της διοίκησης «για λόγους ευθιξίας την παραίτηση της, καταλογίζοντάς της ανυπόστατες κατηγορίες για παράπονα ασθενών, πτώση απόδοσης και πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο νοσοκομείο».

Και συνεχίζει η ανακοίνωση:
“Αφού πρώτα εξανάγκασε την προϊσταμένη της ΜΤΝ να θέσει στην διάθεσή της για λόγους ευθιξίας την παραίτηση της, καταλογίζοντάς  της  ανυπόστατες κατηγορίες για παράπονα ασθενών, πτώση απόδοσης και πρόκληση οικονομικής ζημιάς στο νοσοκομείο, προχώρησε στην καθαίρεση της, γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων της, τόσο την 25ετή  υπηρεσία της υπαλλήλου στο συγκεκριμένο τμήμα, όσο και τις  παρεμβάσεις του ιατρού διευθυντή της μονάδας τεχνητού νεφρού, των τομεαρχών της διεύθυνσης νοσηλευτικής υπηρεσίας,  καθώς και την επιστολή συμπαράστασης του νοσηλευτικού  προσωπικού του τμήματος και την παρέμβαση του συλλόγου νεφροπαθών, όπου όλοι εξάρουν το έργο της και δηλώνουν την αμέριστη συμπαράσταση και την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό της.

Αλγεινή εντύπωση μας προκαλεί και η στάση της διευθύντριας της νοσηλευτικής υπηρεσίας, η οποία εν μέσω πανδημίας δείχνει να παραμένει απλός θεατής των όσων διαδραματίζονται, αφήνοντας τις νοσηλεύτριες   βορά στις διαθέσεις της διοικήτριας, γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς  μετακινήσεις προσωπικού από το ένα τμήμα στο άλλο.  Αλήθεια ποια ήταν η εισήγηση της για το συγκεκριμένο θέμα;

Η ευκολία με την οποία η διοικήτρια αποδέχτηκε την παραίτηση της κ. Κυδωνάκη, η οποία εκτός των άλλων είναι μέλος του ΔΣ του ΣΕΣΝΟΧ, που εδώ και  χρόνια χαίρει εκτίμησης όλων των συναδέλφων, αλλά και της νοσηλευτικής υπηρεσίας, μας οδηγεί στο συμπέρασμα ότι ο πραγματικός στόχος της καρατόμησής της είναι να τρομοκρατηθούν οι εργαζόμενοι στο νοσοκομείο και να σιωπήσει το σωματείο που αντιδρά με τις αποφάσεις της διοίκησης και του υπουργείου υγείας.

Καλούμε την διοικήτρια του νοσοκομείου Χίου έστω και τώρα να ανακαλέσει την απόφασή της και να επανατοποθετήσει την κ. Σοφία Κυδωνάκη στην θέση της, σε διαφορετική περίπτωση θα την θεωρήσουμε  υπεύθυνη στα όποια προβλήματα ενδεχομένως προκύψουν σε ένα εξειδικευμένο τμήμα όπως αυτό της  μονάδας τεχνητού νεφρού”.      

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΦωτιά μεταξύ Κουρούνια και Εγρηγόρο
Επόμενο άρθρο16 νέα κρούσματα- 4 νοσηλευόμενοι με covid-19