Αρχική Νέα Τοπικά Καταγραφή κρουσμάτων στις Οινούσσες – αύξηση ιικού φορτίου και σε Χίο

Καταγραφή κρουσμάτων στις Οινούσσες – αύξηση ιικού φορτίου και σε Χίο

377

Συνεχίζονται από το πρωί της Δευτέρας τα rapid test στις Οινούσσες από το Πολυδύναμο Ιατρείο του νησιού.
Σύμφωνα με ενημέρωση από το Δήμαρχο Οινουσσών, τα στοιχεία από το Π.Π.Ι. Οινουσσών έχουν ως εξής:

Από το Σάββατο 14 Αυγούστου μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν διενεργηθεί από το υγειονομικό προσωπικό συνολικά 147 rapid tests.

Διαγνώσθηκαν συνολικά εννέα (9) θετικά κρούσματα, τα οποία είναι ασυμπτωματικά ή εμφανίζουν ήπια συμπτώματα. Έχουν τεθεί σε περιορισμό και παρακολουθούνται τακτικά. Η κατάσταση τους είναι καλή. Τα δείγματα προωθήθηκαν για μοριακό έλεγχο.
Η ιχνηλάτηση πιθανών επαφών των κρουσμάτων συνεχίζεται.

Ηδη από το Σάββατο, 14/8, μετά τη διενέργεια 74 rapid test διαγνώσθηκαν 6 θετικά στην covid-19. (Οπότε σε αυτά τα 6, προστέθηκαν σήμερα Δευτέρα ακόμα 3).

Κατόπιν αυτής της εικόνας την Κυριακή δεν τελέστηκε η Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου, ενώ ακυρώθηκε το εκδρομικό δρομολόγιο του “ΟΙΝΟΥΣΣΑΙ ΙΙΙ” από τη Χίο.

Καλούνται από το Δήμο Οινουσσών οι μόνιμοι κάτοικοι και οι επισκέπτες να επιδείξουν ιδιαίτερα αυξημένη προσοχή κι υπευθυνότητα. Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας, η αποφυγή συνωστισμού, ο περιορισμός των κοινωνικών συναντήσεων κι εορταστικών συγκεντρώσεων. Επίσης να τηρούνται οι αποστάσεις και ο συχνός καθαρισμός των χεριών. Στα καταστήματα εστίασης επισημαίνεται η αυστηρή τήρηση των προβλεπόμενων κανονισμών.

Εξάλλου αναβλήθηκε από τη Μητρόπολη Χίου η προγραμματισμένη, για το Σάββατο 21 Αυγούστου, πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Προσκύνημα Ζωοδόχου Πηγής Νήσου Παναγιάς

Αυξημένο ιικό φορτίο στα λύματα

Εν τω μεταξύ αυξητική τάση σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα, δείχνουν και οι μετρήσεις που διενεργεί η ΔΕΥΑΧ στα απόβλητά της.
Σε δείγμα στις 11 Αυγούστου βρέθηκαν 20.000 ιοί ανά λίτρο, όταν μια εβδομάδα πριν ήταν 15.000 ιοί ανά λίτρο.
Σε ότι αφορά τα κρούσματα στο Νομό, χθες Δεκαπενταύγουστο ήταν 4, το Σάββατο 16 και 20 την περασμένη Παρασκευή (13/8).
Σύμφωνα με πληροφορίες, 15 είναι οι ασθενείς που νοσηλεύονται με κορονοϊό στις κλίνες covid στο Νοσοκομείο της Χίου και 2 στη ΜΕΘ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΘάνατο εργαζομένου από θερμοπληξία καταγγέλλει το Σωματείο εμποροϋπαλλήλων – ιδιωτικών υπαλλήλων
Επόμενο άρθροΛαϊκή Συσπείρωση: Κραυγή αγωνίας από τη Βολισσό Χίου