Αρχική Νέα Τοπικά Καταγγελία ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών για το πετρέλαιο θέρμανσης

Καταγγελία ΕΛΜΕ και Συλλόγου Δασκάλων – Νηπιαγωγών για το πετρέλαιο θέρμανσης

15

«Το “μαρτύριο της σταγόνας” με το πετρέλαιο στα σχολεία συνεχίζεται», καταγγέλλουν Σύλλογος Δασκάλων και νηπιαγωγών και ΕΛΜΕ Χίου.
Και αυτό γιατί εκκρεμεί η έγκριση της παράτασης σύμβασης του Δήμου με το πρατήριο υγρών καυσίμων, που περιλαμβάνεται στην 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου για το 2022.

Έτσι τα σχολεία καλούνται από τα δικά τους αποθεματικά να παίρνουν μικρές ποσότητες πετρελαίου, μέχρι να ξεμπλοκάρει το θέμα του προϋπολογισμού.

Ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Χίου και η ΕΛΜΕ Χίου επιρρίπτουν ευθύνες στη Δημοτική Αρχή, γιατί δεν προχωρεί στην προμήθεια πετρελαίου μέσα από το χρηματικό διαθέσιμο των Ενιαίων Σχολικών Επιτροπών και πρέπει να αδειάσουν τα αποθεματικά των σχολείων που είναι για τις όποιες ανάγκες τους, ενώ βλέπει και σκοπιμότητες στον τρόπο που ήρθε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Στην ουσία το θέμα που δημιουργήθηκε με την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, είναι αποτέλεσμα της αντιπαράθεσης που υπάρχει στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου μεταξύ Δημοτικής Αρχής και αντιπολιτεύσεων.

Στην ίδια τροποποίηση ΑΟΤΑ, παράταση σύμβασης με πρατήριο, πληρωμή συμβασιούχων
Κατά τη συζήτηση για την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού για το 2022, που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό του Δήμου Χίου, υπήρξε η πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου Χάρη Μπουρνιά ώστε να υπάρξει χρηματοδότηση των μελετών για τη δημιουργία Κέντρου Ομηρικών Σπουδών.
Το σχετικό κονδύλι όμως η Δημοτική Αρχή το προόριζε για συμμετοχή του Δήμου στο νεοσύστατο Αναπτυξιακό Οργανισμό Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΑΟΤΑ), τον οποίο η αντιπολίτευση τον έχει καταψηφίσει.
Λόγω των συσχετισμών δυνάμεων εγκρίθηκε η πρόταση του ανεξάρτητου δημοτικού συμβούλου.

Έτσι, αντί να είναι τυπική διαδικασία ο έλεγχος της τροποποίησης από την αρμόδια διεύθυνση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, το θέμα περιπλέκεται. Η τροποποίηση συνοδεύεται με αρνητική εισήγηση για το Κέντρο Ομηρικών Σπουδών από την Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Χίου, που σημαίνει ότι η απόφαση θα ακυρωθεί και άρα θα χρειαστεί εκ νέου να έρθει το θέμα προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όλο αυτό συνεπάγεται καθυστέρηση πλέον του μήνα.

Σε αυτό το «γαϊτανάκι» της αντιπαράθεσης, εμπλέκονται έτσι τα σχολεία με τη σύμβαση που αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, αλλά και οι 37 εργαζόμενοι στον τομέα της καθαριότητας, που έχουν προσληφθεί μέσα από τα προγράμματα για τον covid-19. Η παράταση της εργασίας τους το 2022 θα πρέπει να συνοδευτεί και με την ενίσχυση του αντίστοιχου κωδικού για τη μισθοδοσία τους, που επίσης πήγε να περάσει κατά την 1η τροποποίηση του προϋπολογισμού.
Έτσι ενώ… λεφτά υπάρχουν, δεν δύναται να πληρωθούν οι εργαζόμενοι αλλά και να γίνεται απρόσκοπτα η προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης στα σχολεία, την ώρα μάλιστα που ο καιρός επιβεβαιώνει την παροιμία «Μάρτης, γδάρτης…».

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟυκρανία, 17η μέρα πολέμου- «Στραγγαλισμός» της Μαριούπολης
Επόμενο άρθροΧίος Μπροστά: Λεφτά για κομφετί υπάρχουν, για πετρέλαιο στα σχολεία όχι