Αρχική Νέα Οικονομία “Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά”- Διαδικτυακό Εργαστήρι στη Χίο

“Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά”- Διαδικτυακό Εργαστήρι στη Χίο

150

Με στόχο την μετάβαση της Χίου σε καθαρές μορφές ενέργειας ο Δήμος Χίου και η Ένωση Μαστιχοπαραγωγών συμμετέχουν στο πρόγραμμα της Γραμματείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής “Καθαρή Ενέργεια για τα Ευρωπαϊκά Νησιά”, με ενδιάμεσο φορέα το Κέντρο Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΚΑΠΕ).

Στα πλαίσια του προγράμματος, την Τρίτη 9 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το 1ο διαδικτυακό εργαστήρι στο νησί. Σε αυτό θα παρουσιαστεί η καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης σε μια προσπάθεια να μπουν οι βάσεις για τον τρόπο που θα γίνει η μετάβαση της Χίου σε καθαρές μορφές ενέργειες.

Σύμφωνα με την καταγραφή, σήμερα στη Χίο μόλις το 10% της παραγόμενης ενέργειας προέρχεται από ανανεώσιμες πηγές.

Στόχος, σύμφωνα με το Γενικό Γραμματέα του Δήμου Χίου Αντώνη Ζερβάκη, είναι να υπάρξει η μεγαλύτερη δυνατή συμμετοχή και συναίνεση φορέων και πολιτών για τις εναλλακτικές μορφές ενέργειας που θα επιλεχθούν.

Σε αυτή την προοπτική για καθαρή ενέργεια και στη Χίο, συμμετέχει και η Ενωση Μαστιχοπαραγωγών Χίου. Ως εταίρος του προγράμματος που πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του χρόνου.

Στην ημερίδα θα μεταφερθεί η εμπειρία της Μινώα Ενεργειακής Κοινότητας, ενώ θα παρουσιαστεί και το μοντέλο της Χάλκης που χαρακτηρίζεται σαν το “Πράσινο – Έξυπνο Νησί”.

Διαφήμιση