Αρχική Απόψεις Aρθρα Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία, του Ν. Ροδίτη

Κάτω τα χέρια από την πρώτη κατοικία, του Ν. Ροδίτη

228

Ξανά αναφερθήκαμε στο θέμα πριν από μερικούς μήνες, ο λόγος για τον πλειστηριασμό της πρώτης κατοικίας γνωστού και αγαπητού εκδότη – τυπογράφου στη Χίο.
Τώρα λοιπόν στις 7 Νοέμβρη 2019 είναι προγραμματισμένη η κατάσχεση του σπιτιού του Γιάννη Παληού από την τράπεζα Alpha Bank. Εδώ να πούμε πως το θέμα συγκίνησε πολλούς Χιώτες, οι οποίοι έφτιαξαν μια επιτροπή αγώνα ενάντια στους πλειστηριασμούς.
Η επιτροπή αυτή με σχετική ανακοίνωση μας λέει τα εξής: «Η τράπεζα με μια αβάσταχτη συμφωνία δεν αφήνει κανένα περιθώριο. Μόνος δρόμος, να μην τους επιτρέψουμε να πάρουν τα σπίτια μας, να κόψουν το φαΐ το δικό μας και των παιδιών μας! Σήμερα είναι ο Γ. Παληός, αύριο χιλιάδες άλλοι.»

του Νίκου Ροδίτη
ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ:
ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΚΑΡΦΙ, 2/11/2019

Μάλιστα κάλεσαν όλους και όλες σε αγώνα για να σταματήσει η κατάσχεση του Γιάννη Παληού την Πέμπτη που μας πέρασε στην συγκέντρωση – παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε στο κατάστημα της Alpha στην Απλωταριά στη Χίο.

Συνεχίζει η ανακοίνωση της επιτροπής αγώνα:
«Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας, την Πέμπτη 7/11, με παρουσία αντιπροσωπείας από τη Χίο στη Μυτιλήνη. Βιοτέχνες, έμποροι, ελεύθεροι επαγγελματίες, φοιτητές, νεολαία, εργαζόμενοι, άνεργοι, συγγενείς και φίλοι του Γ. Παληού, υψώνουνε φωνή συμπαράστασης και αντίστασης για την προστασία της πρώτης κατοικίας του Γιάννη. Οι εκατοντάδες συμπολίτες που υπέγραψαν το ψήφισμα συμπαράστασης να βρίσκονται εκεί! Καλούμε το Σύλλογο των Εμπόρων (ΟΕΒΕ), τους φορείς των αυτοαπασχολούμενων και των Επαγγελματοβιοτεχνών, το Εργατικό Κέντρο Χίου, το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ, όλους τους φορείς του νησιού να πάρουν θέση και να συμπαρασταθούν με τις αποφάσεις και τη συμμετοχή τους. Μπορούμε να τους σταματήσουμε όπως έδειξαν και πρόσφατες ανάλογες κινητοποιήσεις. Φρένο στους πλειστηριασμούς! Η κατοικία είναι δικαίωμα!»

Ενώ στο «Κ» μίλησε ο ίδιος Γ. Παληός, μας είπε: «Όλες οι τελευταίες κυβερνήσεις, φρόντισαν να μας «αλυσοδέσουν» με χρέη και ενοχές… Όχι μόνο εμάς, αλλά και τα παιδιά των παιδιών μας. Yποθήκευσαν όχι μόνο τα σπίτια, όχι μόνο το μόχθο μας, όχι μόνο τον πλούτο που παράγουμε αλλά το παρόν και το μέλλον όλων μας. Από την αρχή της κρίσης, το τραπεζικό σύστημα έχει χρεοκοπήσει. Προσπάθησαν να τη σώσουν με δάνεια που αντί να λύσουν το πρόβλημα, το έκαναν όλο και μεγαλύτερο. Τα δάνεια αυτά όμως, τα δανείστηκε το κράτος με εξωτερικό χρέος για να τα δώσει στις Τράπεζες που φαλίρισαν και τα πληρώνουμε όλοι εμείς διπλά και τριπλά με κάθε λογής χαράτσια, εισφορές αλληλεγγύης, φόρους στα καύσιμα, ΦΠΑ, μειώσεις συντάξεων, ληστρικές επιθέσεις στα ασφαλιστικά ταμεία κλπ… Φυσικά, έχουν φροντίσει να μας υπενθυμίσουν με κάθε λογής εκβιασμό ότι της χρωστάμε τα δανεικά μας, ενώ ταυτόχρονα απειλούν να μας πάρουν το σπίτι. Απέναντι στην αδιαλλαξία των τραπεζών, μόνο ο αδιάλλακτος αγώνας μας μπορεί να τους υποχρεώσει να υποχωρήσουν. Να καταργηθούν άμεσα οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας.» Εδώ που τα λέμε έχει απόλυτο δίκιο ο άνθρωπος!
Νίκος Ροδίτης

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΤροχαίο δυστύχημα με θύμα τον πολίστα του ΝΟΧ Διαμαντή Μαντή, ψήφισμα
Επόμενο άρθροΑναχώρηση 140 προσφύγων- σε πρωινή συγκέντρωση καλούν στο Χαλκειός