Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κέντρο Ερευνας Μαστίχας: Γέφυρα Γνώσης ανάμεσα σε ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρήσεις (video)

Κέντρο Ερευνας Μαστίχας: Γέφυρα Γνώσης ανάμεσα σε ακαδημαϊκή κοινότητα και επιχειρήσεις (video)

153

Σε ένα περιβάλλον χαράς, υπερηφάνειας και συγκίνησης εγκαινιάσθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου, 29 Απριλίου 2023 στην Καλλιμασιά της Χίου, το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας.
Στην εκδήλωση συμμετείχαν δεκάδες Μαστιχοπαραγωγοί, σημαντικοί εκπρόσωποι της Ακαδημαϊκής και Επιχειρηματικής κοινότητας καθώς και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Τα εγκαίνια του Κέντρου Έρευνας τελέσθηκαν από τον Sir Μενέλαο Πάγκαλο, Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της AstraZeneca, ο οποίος δήλωσε συγκινημένος που υλοποιήθηκε αυτό το έργο στο νησί και πεπεισμένος ότι η μαστίχα και οι ανεξερεύνητες ιδιότητες της θα κατακτήσουν τον κόσμο.
Στο πλαίσιο των εγκαινίων τιμήθηκε η Γ.Γ. του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Χριστιάνα Καλογήρου για την αποφασιστική συνεισφορά της στη χρηματοδότηση του έργου.

Το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας είναι έργο εμβληματικό, για τη Χίο και τη νησιωτική Ελλάδα, αλλά και έργο ιδιαίτερης σημασίας και συμβολισμών αφού σε αυτό συμπυκνώνονται οι μελλοντικές προσδοκίες της Μαστίχας. Ιδρυτικοί μέτοχοι του Κέντρου Έρευνας είναι οι:
ΕΝΩΣΗ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ(36%),
MEDITERRA (36%),
IASISPHARMA(20%),
PHARMAQ (4%) και PHARMAGNOSE(4%), σημειώνεται στο σχετικό δελτίο τύπου που συνεχίζει:

Όραμα των ιδρυτικών μετόχων είναι το Κέντρο Έρευνας Μαστίχας να αποτελέσει αξιόπιστο φορέα που θα συντονίζει την Ακαδημαϊκή συζήτηση και επιστημονική έρευνα για τη μαστίχα.
Ερευνητικός Φορέας που θα καταγράφει συστηματικά τα ευρήματα της παγκόσμιας επιστημονικής έρευνας, θα αναζητά νέες και θα εξελίσσει υφιστάμενες εφαρμογές, και ο οποίος τελικά θα λειτουργεί ως Γέφυρα Γνώσης ανάμεσα στην ακαδημαϊκή κοινότητα και τις Βιομηχανικές Επιχειρήσεις όλων των κλάδων που επενδύουν ή θέλουν να επενδύσουν στη μαστίχα.

Κοινή πεποίθηση των Μετόχων και της Διοίκησης του Κέντρου Έρευνας Μαστίχας είναι ότι η πρωτοβουλία αυτή θα σημαδέψει το μέλλον της μαστίχας τα επόμενα χρόνια προσθέτοντας στο πάζλ των επιτυχημένων πρωτοβουλιών της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΣΤΙΧΟΠΑΡΑΓΩΓΩΝ ΧΙΟΥ (εργοστάσιο ΕΛΜΑ, ίδρυση mastihashop, ίδρυση Μουσείου Μαστίχας) το κομμάτι της εφαρμοσμένης έρευνας σε συνέχεια της αυτοχρηματοδοτούμενης επιστημονικής έρευνας που έχει αρχίσει από την ΕΜΧ και τις θυγατρικές της τα τελευταία 20χρόνια.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑλέξης Τσίπρας, το Σάββατο στη Χίο με βόλτα στην κεντρική αγορά
Επόμενο άρθροΑλ. Τσίπρας από Χίο: Χαλαρή ψήφος σημαίνει Μητσοτάκης και διαιώνιση του δράματος (video)