Αρχική Green Life Κέτσαπ για… μπακίρια, γράφει η Ευγ. Ασλανίδη

Κέτσαπ για… μπακίρια, γράφει η Ευγ. Ασλανίδη

933
Τα μπακίρια της μάνας μας. Μισά-μισά τα πήραμε η αδελφή μου κι εγώ. Τα δικά μου παραμένουν στην αποθήκη από την πρώτη στιγμή. Το αδελφάκι μου τα έχει πάντα στολισμένα. Στην αρχή της τα γυάλιζε η μαμά, μετά μια φίλη της, στο ενδιάμεσο εγώ, όταν βρισκόμουν στο χωριό για το πανηγύρι μας.
Σημειωτέον ότι ως παιδιά μόνο εγώ τα γυάλιζα. Μεγάλη και ευχάριστη έκπληξη που τα βρήκα γυαλισμένα, από την ίδια και με τον τρόπο που το κάνε…Κέτσαπ για το καθάρισμα

…. Η σκέψη ότι θα έπαιρνα το μπράσο και θα ακολουθούσα όλη αυτή τη μουτζουροδιαδικασία και το συνεχές και επίπονο τρίψιμο για να καταφέρω να γυαλίσω τα μπακίρια μου, με αρρώσταινε, όμως έπρεπε να βρω οπωσδήποτε έναν τρόπο, έναν ίσως πιο εύκολο τρόπο, για να το κάνω.

Με λαχτάρα και προσμονή μπαίνω στο internet και ψάχνοντας , κάπου διαβάζω, ότι τα μπακίρια καθαρίζουν και γυαλίζουν με κέτσαπ.
Απίστευτο! Μένει να δοκιμάσω, για να δω αν είναι και αληθινό. Ανοίγω με λαχτάρα το ψυγείο και βλέπω ότι έχω μέσα δύο μπουκάλια κέτσαπ. Ώπα, εδώ είμαστε μια και το έχουμε μπόλικο. Μένει τώρα να ξεκινήσουμε τη διαδικασία, για να δούμε αν θα έχουμε αποτέλεσμα.

Βάζω επάνω στον πάγκο της κουζίνας έναν τεράστιο δίσκο που έχω, απλώνω και μπόλικες εφημερίδες και τοποθετώ μέσα το ένα τσουκάλι. Παίρνω και από το ψυγείο την κέτσαπ και με ένα μαλακό πανί, αλείφω το μπακίρι με κέτσαπ, το αφήνω δύο λεπτά και το ξεπλένω στη βρύση.
Στη συνέχεια το σκουπίζω με ένα στεγνό καθαρό πανί και το μπακίρι μου είναι πάλι, καθαρό και γυαλισμένο.
Μέσα σε μισή ώρα τα έκανα όλα σαν καινούργια, χωρίς μουτζουρες και χωρίς την αποπνικτική μυρωδιά του μπράσου. Απίστευτο και όμως αληθινό τελικά”.

Διαφήμιση