Αρχική Νέα Τοπικά Κίνημα Αλλαγής για Εργατική Πρωτομαγιά

Κίνημα Αλλαγής για Εργατική Πρωτομαγιά

36

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η Εργατική Πρωτομαγιά, από το 1886 και το αιματοβαμμένο Σικάγο μέχρι τις μέρες μας, αποτελεί ένα κομβικό σημείο αναφοράς για κάθε εργαζόμενο. Οι εργατικές διεκδικήσεις σήμερα παρά ποτέ αποτελούν μια συνεχόμενη αναγκαιότητα για μια καλύτερη κοινωνία.
Η σκληρά νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με το τερατώδες νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιχειρεί εν μέσω πανδημίας, την επιβολή ενός εργασιακού μεσαίωνα, ξηλώνοντας κατακτήσεις δεκαετιών.
Η κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, η δημιουργία συμβάσεων με «ελεύθερη» συμφωνία χρόνου απασχόλησης εργοδότη και εργαζόμενου, η κατάργηση του 8ωρου και η επιβολή 5μερης 10ωρης εργασίας, η ουσιαστική κατάργηση της υποχρέωσης πληρωμής υπερωρίας από τους εργοδότες, αποτελούν τις βασικές γραμμές της πολιτικής που η Ν.Δ. επιθυμεί να προωθήσει στα εργασιακά.

Επιπρόσθετα, με διάταξη του νομοσχεδίου, καταργείται η επαναπρόσληψη του εργαζόμενου σε περίπτωση άκυρης απόλυσης και αντικαθίσταται με μερικούς μισθούς ως αποζημίωση, προσφέροντας τη δυνατότητα στους εργοδότες για απελευθέρωση απολύσεων.
Ακόμη η κυβέρνηση επιχειρεί την κατάργηση του ιστορικού νόμου 1264/1982 του ΠΑΣΟΚ με τίτλο «Για τον εκδημοκρατισμό του Συνδικαλιστικού Κινήματος και την κατοχύρωση των συνδικαλιστικών ελευθεριών των εργαζομένων» που προστάτευε τις απολύσεις και αναγνώριζε το δικαίωμα στην απεργία.

Το αναίσχυντο αυτό ξεκάρφωμα των εργασιακών δικαιωμάτων που φέρει τη σφραγίδα της Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη θα προσκρούσει στα βράχια της αντίστασης της μεγάλης Δημοκρατικής μας Παράταξης και όλων ανεξαιρέτως των προοδευτικών πολιτών που προσβλέπουν σε μια καλύτερη και δικαιότερη κοινωνία με στραμμένο το βλέμμα σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον. Ο προσφιλής, στον κ. Μητσοτάκη και την παρέα του, ασύδοτος νεοφιλελευθερισμός δεν θα περάσει.
Καλή Εργατική Πρωτομαγιά!

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ κατάληψη της Χίου απ’ τη Χιτλερική Γερμανία στις 4 Μάη του 1941, του Γ. Αμπαζή
Επόμενο άρθροΚάλεσμα της ΤΕ Χίου του ΚΚΕ για Εργατική Πρωτομαγιά