Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: “Το γεγονός” στις 20/1

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: “Το γεγονός” στις 20/1

142

Συνέχεια προβολών για την Κινηματογραφική Λέσχη την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20/01/2023 και ώρα 20:30 στο ΟΜΗΡΕΙΟ Π.Κ.Δ.Χ. με μια ταινία άκρως επίκαιρη…

Το γεγονός/ L’évènement
Δραματική / Γαλλία/2021/ 100’
Σκηνοθεσία: Οντρέ Ντιγουάν
Σενάριο: Οντρέ Ντιγουάν, Μαρσιά Ρομανό
Παίζουν: Αναμαρία Βαρτολομέι, Κέισι Μότετ Κλάιν, Πιό Μαρμάι, Σαντρίν Μπονέρ, Ανά Μουγκλαλίς

Διακρίσεις: Χρυσός Λέοντας και Βραβείο FIPRESCI στο Φεστιβάλ Βενετίας 2021, Βραβείο César Καλύτερης πρωτοεμφανιζόμενης ηθοποιού.

Γαλλία, 1963.
Η Ανν είναι μια νέα, έξυπνη και πολλά υποσχόμενη φοιτήτρια, που βλέπει τις πανεπιστημιακές σπουδές της σαν τη μόνη διέξοδο από την εργατική τάξη στην οποία γεννήθηκε.
Όταν, όμως, συνειδητοποιήσει ότι είναι έγκυος, τα όνειρα της μοιάζουν καταδικασμένα εκτός αν καταφέρει να τερματίσει την εγκυμοσύνη της, κάτι που όμως είναι ακόμη παράνομο και κοινωνικά κατακριτέο εκείνη την εποχή.

Η ιστορία ενός παράτολμου αγώνα μιας νεαρής γυναίκας να ορίσει τη ζωή της μετατρέπεται στο συγκλονιστικό, ελπιδοφόρο «γεγονός».
Η ταινία, βασισμένη στο αυτοβιογραφικό μυθιστόρημα της Ανί Ερνό (Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας 2022), έρχεται να μας θυμίσει ότι ποτέ δεν πρέπει να σταματήσουμε να πολεμάμε για το αυτονόητο δικαίωμα κάθε ανθρώπου στην αυτοδιάθεση και την ελευθερία.

ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΑΝΩ ΤΩΝ 12 ΕΤΩΝ
ΕΙΣΟΔΟΣ 5Ε

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάθεση ψυχής από το προσωπικό του ΕΚΑΒ και της Π.Α. για την αεροδιακομιδή βρεφών
Επόμενο άρθροΠαγχιακός Σύλλογος ΑΜΕΑ: Έκκληση στους εθελοντές αιμοδότες 0R-