Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Dune, επιστημονική φαντασία

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Dune, επιστημονική φαντασία

125

Η Κ.Λ. Χίου συνεχίζει τις δράσεις της με προβολή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 258/02/2022 και ώρα 20:30 στον χώρο του ΟΜΗΡΕΙΟΥ Π.Κ.Δ.Χ.

DUNE

Επιστημονικής Φαντασίας / Η.Π.Α. / 2021 / 155’
Σκηνοθεσία: Ντενί Βιλνέβ
Σενάριο: Έρικ Ροθ, Ντεν ίΒιλνέβ, Τζον Σπέιθς
Παίζουν: Τιμοτέ Σαλαμέ, Τζέισον Μομόα, Ζεντάγια, Ρεμπέκα Φέργκιουσον, Όσκαρ Άιζακ

Διακρίσεις: Χρυσή Σφαίρα πρωτότυπης μουσικής (Χανς Ζίμερ),
Υποψήφια για 10 βραβεία Όσκαρ 2022.
Υποψήφια για Χρυσή Σφαίρα Καλύτερης δραματικής ταινίας και Σκηνοθεσίας, Υποψήφια για 10 βραβεία της Ένωσης Κριτικών του Hollywood

Ο νεαρός Πολ, ο χαρισματικός διάδοχος του Οίκου των Ατρειδών, καλείται να ταξιδέψει στον πιο επικίνδυνο πλανήτη του Διαστήματος για να διασφαλίσει το μέλλον της οικογένειας και του λαού του. Θα βρεθεί παγιδευμένος σε μια πολύπλοκη γαλαξιακή συνωμοσία με στόχο τον έλεγχο του αφιλόξενου πλανήτη Αράκις, από τον οποίο πηγάζει η πολυτιμότερη ουσία στο σύμπαν.

Το Dune αποτελεί το πρώτο μέρος της διασκευής του επικού, συναρπαστικού και πολυδιάστατου μπεστσέλερ επιστημονικής φαντασίας του 1961. Αντάξιος του συγγραφέα Φρανκ Χέμπερτ, ο Ντενί Βιλνέβ, έχοντας ήδη αποδείξει τις ικανότητες του στην επιστημονική φαντασία (Arrival, Bladerunner 2046),συλλαμβάνει και αποδίδει αριστοτεχνικά το σύνθετο οικοσύστημα τόσο στο εικαστικό μέρος όσο και στην ανάπτυξη της πλοκής και των χαρακτήρων. Η εξαιρετική φωτογραφία του Greg Fraiser, τα αριστοτεχνικά οπτικά αλλά και ηχητικά εφέ, το πλούσιο κάστ διασήμων ηθοποιών αλλά και η αριστουργηματική – πρόσφατα βραβευμένη στις Χρυσές Σφαίρες – μουσική του Χανς Ζίμερ συνθέτουν ένα έπος μεγαλειώδους κλίμακας που ανταμείβει τους λάτρεις του είδους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΚατάθεση τροπολογίας για καταστατικό ΕΜΧ από Αν. Μιχαηλίδη
Επόμενο άρθροΚίνημα Αλλαγής: Δράση για την ακρίβεια