Αρχική Πολιτισμός Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Φελίνι και 8 1/2

Κινηματογραφική Λέσχη Χίου: Φελίνι και 8 1/2

153

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου ολοκληρώνει το αφιέρωμα στον Ιταλικό κινηματογράφο την Παρασκευή 31-01-2020  με την προβολή της αριστουργηματικής ταινίας του Φεντερίκο Φελίνι ‘ 8 ½ ’, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ.. Γυρισμένη στην Ιταλία το 1963, πήρε Οσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας το 1964.

ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Φεντερίκο Φελίνι
ΣENAΡΙΟ: Φεντερίκο Φελίνι, Ένιο Φλαγιάνο, Τούλιο Πινέλι, Μπρουνέλο Ρόντι
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΟΥΝ: Μαρτσέλο Μαστρογιάννι, Ανούκ Αιμέ, Κλαούντια Καρντινάλε, Σάντρα Μίλο, Μπάρμπαρα Στιλ

Ο Γκουίντο Ανσέλμι είναι ένας σκηνοθέτης που βρίσκεται στην πιο κρίσιμη καμπή της ζωής και της καριέρας του. Δυσκολεύεται στην τελική φάση της νέας του ταινίας, και για να φύγει από το τέλμα αποσύρεται σε ένα spa, με επισκέπτες, φανταστικούς και μη, δικούς του ανθρώπους, ή πρόσωπα επιρροής από το παρελθόν, βιώνοντας μια επώδυνη σύγχυση, ανάμεσα στις μνήμες και στις τύψεις.
Ο Φελίνι αυτοψυχαναλύεται και φιλοδοξεί να γυρίσει ένα ειλικρινές φιλμ, επιθυμώντας να θάψει αυτά που ο ίδιος κουβαλάει, όπως και ο πρωταγωνιστής του, που ζει βασανιζόμενος από φαντασιώσεις και έμμονες ιδέες σχετικά με την καθολική παιδεία του, τις σχέσεις του με τις γυναίκες και την αναζήτηση καλλιτεχνικού νοήματος. Πρόκειται για το σουρεαλιστικό αριστούργημα του Φελίνι, που επηρέασε γενιές κινηματογραφιστών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΥποβολή Αιτήσεων για διόρθωση τ.μ., που θα γίνονται στη Χίο
Επόμενο άρθροΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ κατά Περιφερειάρχη για Τμήμα Τουρισμού Π.Ε. Χίου