Αρχική Νέα Τοπικά Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου: Και οι φροντιστές θέλουν φροντίδα

Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου: Και οι φροντιστές θέλουν φροντίδα

65

Ομάδα υποστήριξης φροντιστών ασθενών με άνοια, διοργανώνει στα Καρδάμυλα, η Κινητή Μονάδα Ψυχικής Υγείας Χίου του Κέντρου Παιδιού και Εφήβου.
Οι συναντήσεις της ομάδας θα είναι μηνιαίες, αρχής γενομένης την Τετάρτη 10 Νοεμβρίου. Στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δημοτικής Ενότητας Καρδαμύλων.

Στόχος της δράσης είναι η ενημέρωση και υποστήριξη των φροντιστών για θεωρητικά, πρακτικά και συναισθηματικά θέματα που σχετίζονται με τη νόσο της άνοιας.
Η άνοια είναι μια νόσος του εγκεφάλου, σημειώνει η Κινητή Μονάδας Ψυχικής Υγείας, που επηρεάζει και οδηγεί σε προοδευτική έκπτωση γνωσιακών εγκεφαλικών λειτουργιών. Αυτές οι λειτουργίες μπορεί να συνδέονται με τις μνήμη, προσοχή, συγκέντρωση, γλώσσα. Αλλά ακόμα και με τον προσανατολισμό, την αφαιρετική ικανότητα, την ικανότητα σχεδιασμού ενεργειών και την επίλυση προβλημάτων.

Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τον περιορισμό της καθημερινής δραστηριότητα του ασθενούς, η οποία οδηγεί μακροπρόθεσμα στην ανάγκη φροντίδας από τρίτους.
Η φροντίδα των ατόμων με άνοια αποτελεί βασικό παράγοντα στην πορεία της νόσου και στην ποιότητα ζωής των ασθενών. Και αυτός είναι ένας λόγος παραπάνω να θέλουν φροντίδα και οι φροντιστές.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χίου: Συγκέντρωση ρουχισμού και υπόδησης για πρόσφυγες
Επόμενο άρθροΣυμμαχία Αξιών: Ανακοίνωση για ανεξαρτητοποίηση Ν. Ξυλά