Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κινητοποιήσεις για τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο αποφάσισε το Περιφερειακό...

Κινητοποιήσεις για τις νέες δομές σε Λέσβο και Χίο αποφάσισε το Περιφερειακό Συμβούλιο

160

Την άμεση κινητοποίηση του Περιφερειακού Συμβουλίου για την αποτροπή δημιουργίας νέων δομών σε Λέσβο και Χίο, πυροδότησε το ξεκίνημα των εργασιών στη θέση Βάστρια της Λέσβου.

Στη χθεσινή συνεδρίαση, ύστερα από πρόταση της Λαϊκής Συσπείρωσης αποφασίστηκε η πραγματοποίηση κινητοποιήσεων με επιτόπια αυτοψία, σήμερα το πρωί, από την Περιφερειακή Αρχή και τους Περιφερειακούς Συμβούλους και διακοπή των όποιων εργασιών στην περιοχή της Βάστριας.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ 31.01.2022

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου (ΠΣ) αντιτίθεται στην ψήφιση από το Ελληνικό Κοινοβούλιο τροπολογίας φωτογραφικής ρύθμισης να μεταφερθούν αρμοδιότητες της Περιφέρειας για τα έργα και τις δραστηριότητες του πεδίου εφαρμογής της υπ’ αριθμ. 170613/2013 κοινής υπουργικής απόφασης, με προφανή στόχο να υλοποιηθούν τα έργα κατασκευής δομών μεταναστών στα νησιά μας, αντίθετα με τη βούληση των νησιωτών και της Περιφερειακής Αρχής.

Όσον αφορά τις άμεσες ενέργειες για τις εργασίες κατασκευής που έχουν ήδη αρχίσει από τις 31/01/22 στη Βάστρια Λέσβου,  αποφασίζει:

  • Την Τρίτη 1 Φεβρουαρίου 2022 μέλη του ΠΣ να μεταβούν στη Βάστρια για αυτοψία και να ζητηθεί η διακοπή των εργασιών
  • Την Τετάρτη 2 Φεβρουαρίου, ημέρα ψήφισης της τροπολογίας, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αρχής και του ΠΣ με παράσταση στη Βουλή να εκφράσουν την αντίθεση τους στα σχέδια, να συναντηθούν με τον Πρόεδρο της Βουλής και τους Αρχηγούς των Κομμάτων, στους οποίους θα επιδώσουν την απόφαση του ΠΣ
  • Τέλος στο άμεσο προσεχές διάστημα, σε συνεργασία με φορείς, επιμελητήρια, εργατικό κέντρο κλπ, να γίνουν οι απαραίτητες συνεννοήσεις για διακοπή για ένα 24ωρο κάθε δραστηριότητας.

Το Περιφερειακό Συμβούλιο Βορείου Αιγαίου

ΠΗΓΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕπίκαιρη ερώτηση Γ. Καμίνη για το ΕΚΑΒ Χίου- Αυτοδιοικητικές επιστολές
Επόμενο άρθροΆμεση στελέχωση του πρώην ΙΚΑ Χίου ζητά ο Αν. Μιχαηλίδης (video)