Αρχική Νέα Τοπικά Κλειστός ο δρόμος Λαγκάδας- Καρδαμύλων λόγω υπερχείλισης προφράγματος Σαραπιού

Κλειστός ο δρόμος Λαγκάδας- Καρδαμύλων λόγω υπερχείλισης προφράγματος Σαραπιού

260

Οι έντονες βροχοπτώσεις προκάλεσαν το απόγευμα της Παρασκευής, 25 Ιανουαρίου 2019, την υπερχείλιση του ημιτελούς φράγματος στη θέση Σαραπιό, λίγο πριν τη διασταύρωση για το χωριό Πιτυός, του Εθνικού δρόμου Χίου- Καρδαμύλων.

Κατόπιν εντολής της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με μηχανήματα επιχειρήθηκε η διάνοιξη χαντακιού βάθους μισού μέτρου, μέσα από το οποίο διοχετεύτηκαν τα νερά της υπερχείλισης και ενώ ήταν σε επιφυλακή οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, του Δήμου Χίου, η Πυροσβεστική, η Αστυνομία αλλά και ο στρατός.

Μάλιστα από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Βορείου Αιγαίου ανακοινώθηκε πως λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και επικινδυνότητας του προφράγματος στην περιοχή «Σαραπιό» της Χίου, πραγματοποιείται διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χίου – Καρδαμύλων, από το ύψος του 16ου χιλιομέτρου (Κόμβος Λαγκάδας), έως το ύψος του 22ου χιλιομέτρου (Κόμβος Πιτυούς).

Από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Αστυνομίας Χίου, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων στο οδικό δίκτυο της περιοχής, ενώ η κυκλοφορία από τη Χίο στα Καρδάμυλα διεξάγεται μέσω επαρχιακής οδού Χίου – Αμανής (Άγιος Ισίδωρος – Πιτυός – Καρδάμυλα).
Να σημειωθεί ότι το έργο με τον τίτλο «Κατασκευή Ανασχετικού φράγματος στη θέση Σαραπιό», προϋπολογισμού 2.900.000 ευρώ, αρχισε να εκτελείται από την τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου τον Απρίλιο του 2010, με χρηματοδότηση από πόρους της Ν.Α.Χίου, που όμως δεν εντάχθηκε σε κάποιο πρόγραμμα με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΊΕΥΣΗ: ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ

Διαφήμιση