Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Σάμο – Δελτίο τύπου από Αν. Μιχαηλίδη

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ στην Σάμο – Δελτίο τύπου από Αν. Μιχαηλίδη

36

“Στην τραγική αυτή συγκυρία, οι Σαμιώτες και οι Σαμιώτισσες δεν είναι μόνοι!”, τονίζει σε δελτίο τύπου ο βουλευτής Χίου και αναπληρωτής τομεάρχης Νησιωτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέας Μιχαηλίδης που με συναδέλφους του πραγματοποίησαν διήμερη επίσκεψη στη Σάμο.
Συγκεκριμένα κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενο από τους Νεκτάριο Σαντορινιό- τομεάρχη νησιωτικής πολιτικής, Κώστα Ζαχαριάδη- τομεάρχη εσωτερικών, Μίλτο Χατζηγιαννάκη- αν. τομεάρχη αυτοδιοίκησης, Χαρά Καφαντάρη- αν. τομεάρχη προστασίας του πολίτη και τον Ανδρέα Μιχαηλίδη- αν. Τομεάρχη Υγείας, επισκέφτηκαν το νησί, μετά τον καταστροφικό σεισμό της 30ης Οκτωβρίου.
Κατά την διήμερη παραμονή του στο νησί, το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Ανατολικής Σάμου, τον χωρικό Αντιπεριφερειάρχη, με τον σεβασμιότατο Μητροπολίτη Σάμου και Ικαρίας, με τους προέδρους των τοπικών Κοινοτήτων Πυθαγορείου και Κοκκαρίου, με τον Πρόεδρο του Συλλόγου καταστημάτων εστίασης, τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ.α..

Επισκέφτηκε επίσης σχολεία της Χώρας, τον αρχαιολογικό χώρο Πυθαγορείου, εκκλησίες και το εμπορικό κέντρο της πόλης του Βαθέως.
«Η πρώτη διαπίστωση είναι πως ο νησί έχει υποστεί σοβαρές καταστροφές σε ιδιωτικές περιουσίες, σε βασικές υποδομές (σχολεία , λιμάνια, εκκλησίες, κτίρια διοίκησης), οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί ακόμη στο σύνολό τους.
Σ αυτήν την φάση προέχει η προάσπιση της ασφάλειας και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών, η στέγαση και η σίτισή τους και στη συνέχεια η άμεση και σοβαρή πρώτη αντιμετώπιση της οικονομικής επιβίωσής τους», τονίζει ο κ. Μιχαηλίδης.

«Παράλληλα, σημειώνει, χρειάζεται άμεσα η εκπόνηση ενός σχεδίου για την αντιμετώπιση των ζητημάτων των υποδομών του νησιού, όπως κι η μεσοπρόθεσμη στήριξη των πολιτών και των επιχειρήσεων που επλήγησαν. Τα ζητήματα αυτά, θέτουν προ των ευθυνών τους, τούς εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης, οι οποίοι θα πρέπει να διεκδικήσουν την άμεση υλοποίηση των όποιων εξαγγελιών της κυβέρνησης. Ο σχεδιασμός για την ανάκαμψη της ζωής στο νησί, θα πρέπει να γίνει άμεσα, με γενναία χρηματοδότηση.
Σε ότι μας αφορά, θα παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια, μέσα και έξω από τη Βουλή, για την προβολή των ζητημάτων αυτών, καθώς και για την διεκδίκηση της επίλυσής τους», καταλήγει το δελτίο τύπου από το βουλευτή Χίου του ΣΥΡΙΖΑ Ανδρέα Μιχαηλίδη.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠεριφέρεια Β. Αιγαίου: Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για γιατρούς σε ΚΥΤ
Επόμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή Αγώνα αιρετών-κατοίκων: Μήνυση για τα γεγονότα με τα ΜΑΤ