Αρχική Απόψεις Face-tweet Κοσμικό Ανατομείο- έκθεση για τον Γρηγόρη Σεμιτέκολο στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

Κοσμικό Ανατομείο- έκθεση για τον Γρηγόρη Σεμιτέκολο στην Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων

38
Εγκαινιάστηκε στις 17 Ιουνίου η έκθεση για τον μοναδικό Γρηγόρη Σεμιτέκολο, «Κοσμικό Ανατομείο», που διοργανώνει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, σε επιμέλεια του ιστορικού τέχνης Χριστόφορου Μαρίνου. Στην Πινακοθήκη του Δήμου Αθηναίων (Γερμανικού & Μυλλέρου, Πλατεία Αυδή, Μεταξουργείο).
Για πρώτη φορά μετά τον θάνατό του, παρουσιάζονται εικαστικά έργα του, μία εγκατάσταση με τις περίφημες – μισοδιαλυμένες τώρα – κούκλες του, φωτογραφικά και νεανικά εικαστικά πορτρέτα του από στενούς φίλους του, καθώς και εφηβικά σκίτσα. Προβάλλεται επίσης η ταινία ‘Κοσμικό ανατομείο’ (1993), η οποία αποτελεί τη σκηνοθετημένη εκδοχή μιας περφόρμανς του Σεμιτέκολο από τον Βασίλη Βαφέα.
Μικρή συνεισφορά στο αφιέρωμα, το οπτικοακουστικό τεκμήριο μιας ιστορικής εκτέλεσης του έργου ‘Αναπαράσταση ΙΙΙ: Ο Πιανίστας’ του Γιάννη Χρήστου – με εμβληματικό σολίστ φυσικά τον Γρηγόρη Σεμιτέκολο- το οποίο θα προβάλλεται επίσης στον χώρο της έκθεσης.
Η έκθεση διαρκεί μέχρι τις 18 Σεπτεμβρίου και η είσοδος είναι ασφαλώς ελεύθερη.
Περισσότερα:
*Η φωτογραφία είναι του Michael Ruetz, και παρουσιάζεται επίσης στην έκθεση μαζί με άλλα πορτρέτα του καλλιτέχνη που συνέλαβε ο ίδιος.
Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣυντονιστική Επιτροπή κάλεσμα σε Ειρηνοδικείο, 21/6
Επόμενο άρθρο1922- 2022: Εκατό χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή (Νο1), γράφει ο Γιάννης Μακριδάκης