Αρχική Νέα Αθλητικά Κρίσιμες εκλογές για το Ναυτικό Ομιλο Χίου: κάλεσμα για συμμετοχή στο Δ.Σ...

Κρίσιμες εκλογές για το Ναυτικό Ομιλο Χίου: κάλεσμα για συμμετοχή στο Δ.Σ (video)

144

Κάλεσμα προς τους πολίτες της Χίου να αγκαλιάσουν το Ναυτικό Όμιλο Χίου και να τον στηρίξουν και με έμψυχο υλικό, που σημαίνει να θέσουν υποψηφιότητα για το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ιστορικού σωματείου απηύθυνε το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας.
Στα 90 χρόνια δράσης του ο Ναυτικός Όμιλος Χίου βρίσκεται σε μια δύσκολη καμπή της ιστορίας του με το ενδιαφέρον να είναι μειωμένο για τις εκλογές της 17ης Ιουλίου (Γενική Συνέλευση στα γραφεία του ΝΟΧ στις 6.00 μ.μ.). Χρειάζεται να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός των 15 τακτικών και 4 αναπληρωτών μελών , ενώ σε περίπτωση αδυναμίας διεξαγωγής εκλογών αυτές θα πραγματοποιηθούν μέσα σε διάστημα 20 ημερών περίπου.
Να σημειωθεί ότι από τη συνέντευξη τύπου απουσίαζε ο παραιτηθείς πρόεδρος του ΝΟΧ Γιάννης Αναδιώτης, και την εισήγηση έκανε η Γενική Γραμματέας του ΝΟΧ Κυριακή Μπουλά.

Η κα Μπουλά, αναφερθηκε στο μεγάλο αριθμό παιδιών, περισσότερα από 300 παιδιά ετησίως, που είναι στα τμήματα του (ιστιοπλοΐα, κολύμβηση, υδατοσφαίριση), με ότι αυτό συνεπάγεται στη ενασχόληση των παιδιών με τον αθλητισμό ακόμα και σε επίπεδο πρωταθλητισμού.
Πετυχαίνονται φέτος το στόχο η ομάδα πόλο να μείνει στην Α1 και την προηγούμενη χ ρονιά να κατακτήσει την 3η θέση, ο ΝΟΧ έχει επίσης να επιδείξει μετάλλια στην υδατοσφαίριση καθώς και πανελλήνια μετάλλια στην ιστιοπλοΐα.
«Αναλάβαμε και διοργανώσαμε με μεγάλη επιτυχία ένα σημαντικό αριθμό πανελληνίων πρωταθλημάτων. Διοργανώσεις που έφεραν το νησί στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος με πλήθος επισκεπτών άνω των 3000 με ευεργετικά αποτελέσματα στην τοπική οικονομία.
Μπαίνοντας σε μια επετειακή χρονιά γιατί συμπληρώνονται 90 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας του σωματείου μας και 40 χρόνια συνεχούς συμμετοχής της ανδρικής ομάδας στην Α1 εθνική κατηγορία υδατοσφαίρισης. Το οποίο επίτευγμα χρειάστηκε πολύ κόπο και πολλές θυσίες από όλους με μοναδικό όφελος την ηθική ικανοποίηση», σημείωσε η κα Μπουλά.

«Τα πράγματα δεν είναι τόσο λαμπερά όσα φαίνονται», σημείωσε εξάλλου ο έφορος υδατοσφαίρισης της Ανδρικής Ομάδας Νίκος Γεωργούλης, τονίζοντας ότι δεν φτάνουν αυτοί που βρίσκονται κοντά στο ΝΟΧ. Επισήμανε δε ότι τα έξοδα της ομάδας διπλασιάζονται ή και τριπλασιάζονται λόγω του ότι βρισκόμαστε σε νησί, αφού αν σωματείο στην Αθήνα έχει έναν προϋπολογισμό 60.000 ΕΥΡΩ, στη Χίο ή σε κάποιο άλλο νησί, χρειάζεται πιθανότατα και τριπλάσιο ποσό.
Παρ’ όλα αυτά δεν φαίνεται να αλλάζει το νομικό καθεστώς ώστε παίκτες που έχουν αναδειχτεί στο περιφερειακό σωματείο να αφήνουν φεύγοντας και χρήματα και στο σωματείο.
Πρόσκληση να πάρουν μέρος στη γενική συνέλευση έγινε και προς τους εκπρόσωπους από την τοπική αυτοδιοίκηση ή και την πολιτική σκηνή. Το μέλος του Δ.Σ. Στέλιος Καλαργυρός, επισήμανε ότι όταν ο ΝΟΧ πρωταγωνιστεί επί 40 χρόνια στην Α’ εθνική υδατοσφαίρισης ανδρών δεν είναι καθόλου εύκολη απόφαση να πέσει κατηγορία και να χαμηλώσει έτσι τον οικονομικό πήχη των απαιτήσεων.

Εκεί πάντως που πρέπει να συνεχιστεί η πίεση είναι για την επίλυση του στεγαστικού προβλήματος, που το απερχόμενο Δ.Σ. παρέπεμψε στη Γενική Συνέλευση όπου οι πλέον αρμόδιοι (μεταξύ αυτών και ο απερχόμενος Πρόεδρος Γιάννης Αναδιώτης) αναμένεται να εξηγήσουν σε ποιο σημείο βρίσκεται η προσπάθεια για παραχώρηση των εγκαταλελειμμένων εγκαταστάσεων του ΝΟΧ.
Το σίγουρο είναι πως το νέο διοικητικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει ποια ρότα θα τραβήξει ο Ναυτικός Όμιλος Χίου περνώντας στην 10η δεκαετία ζωής του. Για το ποια θα είναι και η κοινωνική στάση του ως σωματείο, ώστε να γίνει και πάλι «ο ΝΟΧ της καρδιάς μας» στην πράξη.
Πρώτα όμως πρέπει να συμπληρωθεί ο απαιτούμενος αριθμός μελών για τις εκλογές…

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΗ μαγεία της φύσης στον Πολυχώρο “Άγιο Γάλας”, του Κ. Αναγνώστου (VIDEO)
Επόμενο άρθροΦωτιά στην περιοχή των Καμποχώρων (VIDEO)