Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή Συνέλευση Βροντάδου- ΟΧΙ στη νέα υπερδομή του Αίπους

Λαϊκή Συνέλευση Βροντάδου- ΟΧΙ στη νέα υπερδομή του Αίπους

172

Ισχυρό μήνυμα ότι δεν γίνεται αποδεκτή καμία νέα υπερδομή στο Αίπος ή οπουδήποτε αλλού στο νησί, έστειλε η Λαϊκή συνέλευση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας στο Βροντάδο της Χίου.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα του πολιτιστικού σωματείου ΠΕΚΕΒ, κατατέθηκαν και προτάσεις για την άμεση κινητοποίηση σε περίπτωση που η Κυβέρνηση επιδιώξει να ξεκινήσει εργασίες στην περιοχή, ενώ αποφασίστηκε η διοργάνωση δυναμικών, ειρηνικών και ενωτικών κινητοποιήσεων.

Η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης που προκλήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων της Χίου, θέτει ως άμεσο στόχο την αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα και το κλείσιμο του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ.
Καλείται επίσης το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει δράσεις και κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην ματαίωση του κυβερνητικού σχεδιασμού, καθώς και την ενεργή συμμετοχή των αιρετών στις κινητοποιήσεις. Επίσης καλούνται και οι όμορες κοινότητες να πραγματοποιήσουν λαϊκές συνελεύσεις ώστε να συμμετέχουν ενεργά στις κινητοποιήσεις.


Ολόκληρη η απόφαση της Λαϊκής Συνέλευσης που προκλήθηκε από την Οργανωτική Επιτροπή Αιρετών και κατοίκων της Χίου:
Ανανεώνουμε την απόφαση της προηγούμενης Λαϊκής Συνέλευσης του Βροντάδου και προσθέτουμε:
1. Δεν δεχόμαστε καμία νέα δομή ούτε στο Αίπος ούτε πουθενά αλλού σε όλη τη Χίο, αλλά ύπαρξη μόνο μιας μικρής δομής ταυτοποίησης και καταγραφής. Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με μεταφορά των προσφύγων-μεταναστών στην ενδοχώρα. Κλείσιμο της ΒΙΑΛ.
2. Καλούμε το Δημοτικό Συμβούλιο να συνεδριάσει άμεσα και να αποφασίσει δράσεις και κινητοποιήσεις που θα στοχεύουν στην ματαίωση του κυβερνητικού σχεδιασμού. Ειδικότερα ζητάμε να συνδράμει ο Δήμος άμεσα με τοποθέτηση μηχανημάτων και βαρέων οχημάτων που θα βοηθήσουν την κινητοποίηση στο Αίπος ή οπουδήποτε αλλού.
3. Καλούμε τους Χιώτες Αντιπεριφερειάρχες να εμπλακούν άμεσα και να υποστηρίξουν τις πιο πάνω δράσεις.
4. Καλούμε τους αιρετούς όλων των βαθμίδων να δημοσιοποιούν τα πρακτικά όλων των συναντήσεων που θα κάνουν στο εξής και θα αφορούν το μεταναστευτικό ώστε να υπάρχει απόλυτη διαφάνεια και σωστή ενημέρωση
5. Καλούμε όλες τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες και κυρίως τις όμορες με τον Βροντάδο να προχωρήσουν σε Λαικές Συνελεύσεις και να συμμετέχουν ενεργά στις αποφάσεις με μέλη που θα ορίσουν στην Επιτροπή.
6. Καλούμε όλους τους φορείς επαγγελματιών της Χίου να αποδείξουν έμπρακτα την υποστήριξη τους λαμβάνοντας αποφάσεις για επαναλαμβανόμενο κλείσιμο των επιχειρήσεων με παράλληλη ενεργή συμμετοχή τους στις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν όταν επιχειρηθεί η έναρξη εργασιών στο Αίπος.
7. Εξουσιοδοτούμε τη Συντονιστική Επιτροπή να υποστηρίξει και να οργανώσει δράσεις και κινητοποιήσεις σε όλη τη Χίο και στην περιοχή του Αίπους.
8. Οι κινητοποιήσεις αυτές θα είναι ενωτικές δυναμικές και ειρηνικές.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣε έκτακτη σύσκεψη καλεί ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου- αναστολή και στις βάρδιες περιφρούρησης στο Αίπος
Επόμενο άρθροΑγωνιστικό παρών στο Αίπος από το ΝΤ Χίου της ΑΔΕΔΥ: “ελιγμός το “πάγωμα” της επίταξης”