Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου προς υπουργείο Μετανάστευσης: Ραντεβού στο πεδίο

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου προς υπουργείο Μετανάστευσης: Ραντεβού στο πεδίο

43

«Όπως πριν δύο χρόνια ο χιώτικος λαός έδωσε τη λύση, έτσι θα δώσει και πάλι τη λύση επί του πεδίου, όσες δικαστικές αποφάσεις και αν επιστρατευτούν, όσες διώξεις και αν γίνουν, όσα σκονάκια και αν μοιράσει η κυβέρνηση και ο υπουργός της», απαντά η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Χίου, μετά την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας που απέρριψε την αίτηση ακύρωσης του Δήμου Χίου για την κατασκευή κλειστής Δομής στην περιοχή του Θόλους.

Η παράταξη της ΛΑΣ, με επικεφαλής τον Μάρκο Σκούφαλο, σχολιάζει ιδιαίτερα το γεγονός ότι το ΣΤΕ υιοθέτησε το επιχείρημα του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ότι «το Δημοτικό Συμβούλιο απέρριψε πρόταση του Δημάρχου Χίου για εξεύρεση άλλης θέσης».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΑΝΟΙΧΤΟΜΑΤΑ ΩΣ ΣΥΝΗΘΩΣ Η ΑΣΤΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟΥ ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΣΤΑ ΝΗΣΙΑ ΜΑΣ.

Με μια απόφαση επί της ουσίας «γραμμένη» στο υπουργικό γραφείο του Κ. Μηταράκη, το ΣΤΕ αποφάνθηκε υπέρ της κυβερνητικής πολιτικής για τη δημιουργία της φυλακής- υπερδομής στο Θόλος.

Υιοθετώντας ένα προς ένα το κυβερνητικό αφήγημα,  για μετατροπή των νησιών μας σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, το ΣΤΕ φτάνει στο σημείο να μας πει το χιλιοειπωμένο έωλο επιχείρημα του υπουργού και της πολιτικής αυλής του , ότι φταίει το δημοτικό συμβούλιο, που δεν υιοθέτησε την πρόταση του Δημάρχου Χίου κ. Κάρματζη να προτείνει θέση στις Μπαμπακιές, όταν οι θέσεις του δημοτικού συμβουλίου, ομόφωνες και κατά συντριπτική πλειοψηφία, ήταν μόνο για χώρο καταγραφής και ταυτοποίησης και όχι για χώρο εγκλωβισμού, που ήθελαν και θέλουν οι κυβέρνηση, ο υπουργός της και ο δήμαρχος Χίου κ. Κάρματζης.

Πρόκειται για μία ακόμα προκλητική απόφαση κοντά σε δεκάδες άλλες που βγάζουν παράνομες τις απεργίες, που αποφυλακίζουν δολοφόνους τύπου Κορκονέα ή καταδικασμένους βιαστές τύπου Λιγνάδη, που στηρίζεται στο αντιδραστικό νομοθετικό οπλοστάσιο όλων των αστικών κυβερνήσεων, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ με δεκανίκια ή όχι, προκειμένου να λειτουργεί απρόσκοπτα η εξουσία τους σε βάρος της θέλησης  του λαού.

Το λαό φοβούνται όλοι οι θεματοφύλακες της σημερινής καπιταλιστικής βαρβαρότητας,  το λαό φοβούνται μην ξεσηκωθεί και τους σαρώσει.

‘Όπως πριν δύο χρόνια ο χιώτικος λαός έδωσε τη λύση, έτσι θα δώσει και πάλι τη λύση επί του πεδίου, όσες δικαστικές αποφάσεις και αν επιστρατευτούν, όσες διώξεις και αν γίνουν, όσα σκονάκια και αν μοιράσει η κυβέρνηση και ο υπουργός της.

Ραντεβού στο Θόλος λοιπόν, με το σύνθημα που μας ενώνει:

ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΘΟΛΟΣ ΟΥΤΕ ΠΟΥΘΕΝΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΤΑ ΝΗΣΙΑ.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠρόταση Γ. Αμέντα για αξιοποίηση παιδότοπου στη συνοικία του Νοσοκομείου (video)
Επόμενο άρθροΑσημένιο μετάλλιο για την Ε. Ιωσηφίδου στους πανευρωπαϊκούς παρά-αγώνες Νέων