Αρχική Νέα Τοπικά Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών από το Δήμο για χρέη

Λαϊκή Συσπείρωση: Καταγγέλλει κατασχέσεις λογαριασμών δημοτών από το Δήμο για χρέη

85

Για κατασχέσεις λογαριασμών και δεσμεύσεις ΑΦΜ πολιτών σε περίπτωση που χρωστούν στο Δήμο, καταγγέλλει τη Δημοτική Αρχή Χίου η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης.

«Δύο φορές ως Λαϊκή Συσπείρωση έχουμε φέρει το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και έχουμε ζητήσει να παγώσουν αυτές οι διαδικασίες κατασχέσεων και δεσμεύσεων του ΑΦΜ, εξ αιτίας και των συνθηκών που ζουν οι λαϊκές οικογένειες», σημείωσε στην ΕΡΤ Αιγαίου ο Δημοτικός Σύμβουλος Μάρκος Σκούφαλος, τονίζοντας τις ιδιαίτερες συνθήκες από την πανδημία, τον πόλεμο, τον χειμώνα που έρχεται αλλά και την αντιλαϊκή όπως την χαρακτήρισε πολιτική της Κυβέρνησης.

«Φτάσανε στο σημείο να κάνουνε κατάσχεση για χρέη, από πατέρα φοιτητή που σπούδαζε στη Χίο, γιατί ο φοιτητής δεν είχε λογαριασμό στην Εθνική Τράπεζα. Μόνο με τη διεκδίκηση και την πίεση μπορεί να αλλάξει αυτή η πολιτική υποστήριξε ο Μάρκος Σκούφαλος, φέρνοντας σαν παράδειγμα το μέτωπο που έχει δημιουργηθεί ώστε να μην κατασκευαστεί Νέα Δομή προσφύγων- μεταναστών στο Θόλος.

Σε ότι αφορά τις προτάσεις που είχαν κατατεθεί στο δημοτικό συμβούλιο αυτές είναι οι εξής:
• Να σταματήσει η οποιαδήποτε διαδικασία έχει ξεκινήσει για κατασχέσεις χρημάτων προς το δήμο ή δεσμεύσεις των ΑΦΜ των δημοτών μας.
• Να παγώσουν οι όποιες οφειλές προς τον Δήμο, πολιτών, μικρομεσαίων επιχειρήσεων κλπ, για το επόμενο εξάμηνο τουλάχιστον. Και μέχρι να αλλάξουν οι συνθήκες, να μην γίνει καμιά διακοπή νερού ή παροχής υπηρεσίας .
• Ιδιαίτερη προσοχή να δοθεί σε ανέργους, ΑΜΕΑ, οικογένειες δημοτών με εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ, κλιμακούμενο προς τα πάνω με ένα παιδί, δυο παιδιά κλπ.
• Να υπάρξει γραμμή στήριξης του Δήμου, μέσω της Διεύθυνσης Πρόνοιας, για όποιον συμπολίτη έχει ανάγκη.
• Να στηριχτεί το «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να μπορεί να καλύψει τις διευρυμένες ανάγκες των δημοτών όπως διαμορφώνονται σήμερα σε επισιτιστικές και ιατροφαρμακευτικές ανάγκες
• Ο Δήμος Χίου να απαιτήσει από την κυβέρνηση να διατηρήσει το έκτακτο καθεστώς που ίσχυε λόγω της πανδημίας στα οφειλόμενα προς τους δήμους και να μη βάζει περαιτέρω τη θηλιά στο λαιμό των λαϊκών οικογενειών.
• Ο Δήμος Χίου σε συνδυασμό και με την ΚΕΔΕ , τα συνδικάτα, τους άλλους κοινωνικούς και μαζικούς φορείς να δράσουν, ώστε να απαιτήσουν από την κυβέρνηση την κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης , την κατάργηση ή γενναία μείωση ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα.
• Να απαιτήσουμε ως δήμος την κατάργηση όλων των συμβάσεων που καθορίζουν τις Ρήτρες Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού επιδότησης των ΑΠΕ. Όσο για τον ΕΝΦΙΑ, τίποτα λιγότερο δεν μπορεί να γίνει ανεκτό από όλους μας , πέρα από την κατάργηση αυτού του άδικου φόρου.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: ertnews.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΕγγραφές για τα εργαστήρια Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου
Επόμενο άρθροΕγκρίσεις για υδροπλάνα σε Ψαρά και Κυλλήνη