Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ Δήμου Χίου: “Καμία ανοχή στο φασισμό”

ΛΑΣ Δήμου Χίου: “Καμία ανοχή στο φασισμό”

119

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 16 Ιουνίου 2022, στο τριμελές πλημμελειοδικείο Χίου εκδικάζεται η έφεση του Μ. Μερμηγκούση κατά της πρωτόδικης απόφασης με την οποία είχε καταδικασθεί για την απρόκλητη και βάρβαρη επίθεση κατά του κ. Γιάννη Κουτσοδόντη, νοσηλευτή του νοσοκομείου Χίου με καθαρά φασιστικά και ρατσιστικά κίνητρα.

Με την ανοχή της κυβέρνησης της ΝΔ, αλλά και με ευθύνη της προηγούμενης του ΣΥΡΙΖΑ (που με τον Ποινικό Κώδικα που ψήφισε η κυβέρνησή του τους έριξε στα “μαλακά”), βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια όλων όσων έχουν καταδικαστεί για φασιστική και ρατσιστική συμπεριφορά , αλλά και των ίδιων των καταδικασμένων μελών της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής, των καταδικασμένων εγκληματιών, να αποφυλακιστούν, ή άλλοι ανά τη χώρα και στο νησί, να τη «σκαπουλάρουν» με τα γνωστά «παρασύρθηκα» και «αγανάκτησα», ενώ την ίδια ώρα “νέες” φασιστοσυμμορίες σχηματίζονται και κυκλοφορούν ελεύθερα συνεχίζοντας την εγκληματική δράση όπως βλέπουμε όλη την τελευταία περίοδο.

Δεν χωράει κανένας εφησυχασμός για όλους όσους χρόνια τώρα αγωνίζονται ενάντια στο φασιστικό δηλητήριο! Η ναζιστική ιδεολογία είναι εδώ και παράγει εγκληματική δραστηριότητα, που την έχουν γευτεί πρόσφυγες και μετανάστες και στο νησί μας, αλλά και δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι όπως ο Γιάννης Κουτσοδόντης.

Οι χρυσαυγίτες, αλλά και κάθε λογής φασίστες, ήταν πάντα μακρύ χέρι της μεγάλης εργοδοσίας και του κράτους της. Αυτοί τους “μαζεύουν” και τους “αμολάνε” όταν τους έχουν ανάγκη για να τσακίσουν όποιον σηκώνει κεφάλι. Γι’ αυτό και δεν είδαμε ποτέ τους φασίστες να τα βάζουν με τους “δυνατούς” αλλά μόνο με τους “αδύναμους”. Γι’ αυτό και κουβεντιάζουν κρυφά ή φανερά με τα εκάστοτε κυβερνητικά στελέχη ή καλύπτονται από αυτά όπως έγινε με τα γεγονότα των φασιστικών επιθέσεων στη Θεσσαλονίκη. Στο λιμάνι προς όφελος των εφοπλιστών έκαναν δολοφονική επίθεση στους εργάτες – συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ “που κρατούσαν ψηλά τους μισθούς”, στα Γιάννενα προς όφελος των μεγαλεμπόρων φασίστες χτυπούσαν απεργούς σε μεγάλο σούπερ- μάρκετ. Τους βλέπαμε να κυνηγούν μεροκαματιάρηδες και κυνηγημένους από τους πολέμους μετανάστες και πρόσφυγες, στο λιμάνι, στη Σούδα, παντού!

Αυτοί ήταν, αυτοί είναι και δεν θα αλλάξουν! Τσιράκια, μπράβοι, το μακρύ χέρι των αφεντικών και της εργοδοσίας, το μακρύ χέρι του αστικού κράτους και των κυβερνήσεών του!
Ως Λαϊκή Συσπείρωση δήμου Χίου εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο Γιάννη Κουτσοδόντη, θα είμαστε έξω από το δικαστήριο , απαιτώντας την παραδειγματική τιμωρία αυτής της φασιστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς.
Ο αγώνας συνεχίζεται όσο υπάρχει η μήτρα που γεννά το φασισμό, ο καπιταλισμός και η βαρβαρότητα που εκφράζει.
Το φασισμό βαθιά κατάλαβέ τον, δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον.

Χίος 15-6-2022

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝΕ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και Ανδρέας Μιχαηλίδης: “Καμία ανοχή στη φασιστική βία”
Επόμενο άρθροΑυστηρή ποινή για την επίθεση κατά Νοσηλευτή, χωρίς το στοιχείο της ρατσιστικής επίθεσης