Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ Δήμου για Πολυτεχνείο: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”

ΛΑΣ Δήμου για Πολυτεχνείο: “Η τρομοκρατία δεν θα περάσει”

66

“Μια διαφορετική επέτειο του Πολυτεχνείου ζήσαμε φέτος υπό την σκιά των απαράδεκτων μέτρων απαγόρευσης, που επέβαλε η κυβέρνηση της ΝΔ , χρησιμοποιώντας το αστικό κράτος, που διαχειρίζεται με τρόπο, που θυμίζει παλιές αλλά όχι ξεχασμένες μεθόδους χούντας”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Χίου.

“Η ΛΑΣ καταδικάζει την απρόκλητη βία και τον αυταρχισμό, που ασκήθηκε κατ’ εντολή των κυβερνώντων εναντίον όλων εκείνων, που θέλησαν να διαδηλώσουν τηρώντας όλα τα προστατευτικά μέτρα και τιμώντας το Πολυτεχνείο.
Είναι χαρακτηριστικό αυτής της κυβέρνησης, ότι θέλει να εφαρμόσει και να περάσει στη λογική του κάθε πολίτη την υποταγή, την διάλυση κάθε συνταγματικού δικαιώματος έκφρασης ελευθερίας και συνδικαλισμού .
Στο όνομα της πανδημίας και των μέτρων προστασίας τρομοκρατεί τους πολίτες με κάθε μέτρο, που διαλύει την ψυχολογία , την ελπίδα, το φως στις ζωές μας”, σημειώνει η ΛΑΣ Δήμου Χίου και συνεχίζει:.
“… το «Πολυτεχνείο» του 2020 είναι πιο επίκαιρο παρά ποτέ, καταθέτοντας τιμές όχι μόνο στις μνήμες της εποχής του 73, και σε αυτούς που έδωσαν τη ζωή τους τότε, αλλά και σήμερα, που αγωνιζόμαστε όλοι για την ίδια τη ζωή μας, για δημόσια υγεία , στήριξη του ΕΣΥ με προσλήψεις μονίμου προσωπικού ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού στα νοσοκομεία. Αιτήματα, που από την αρχή της πανδημίας απαιτούσαμε σε κάθε περίσταση ως παράταξη.
“… Οι αντισυνταγματικές απαγορεύσεις συναθροίσεων για να μην διατρανώσει ο κόσμος την επιτακτική ανάγκη για τα συνθήματα του τότε «ψωμί , παιδεία, ελευθερία» και του σήμερα «όχι στον πόλεμο» «ναι στην υγεία» και η απόλυτη βία που ασκήθηκε σε αυτούς που κατάργησαν στην πράξη το χουντικό νόμο περί συναθροίσεων , δείχνουν πόσο γυμνή έχει απομείνει η κυβέρνηση .
Το Πολυτεχνείο όμως θα είναι πάντα εδώ και θα φωτίζει το δρόμο του λαού για αντίσταση και πάλη κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες”, καταλήγει το δελτίου τύπου της ΛΑΣ Δήμου Χίου.

Διαφήμιση