Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ: ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγ. Χαραλάμπους εξυπηρετεί το διχασμό

ΛΑΣ: ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγ. Χαραλάμπους εξυπηρετεί το διχασμό

173

“Ο εμπρησμός της Αγίας Τράπεζας του Αγίου Χαράλαμπου στο Χαλκειός εξυπηρετεί το διχασμό και το μίσος ανάμεσα σε κατοίκους και πρόσφυγες
Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Χίου θεωρεί απαράδεκτο και καταδικαστέο το γεγονός της πυρπόλησης της Αγίας Τράπεζας στον Άγιο Χαράλαμπο στο Χαλκειός. Η συγκεκριμένη υπόθεση πρέπει να διαλευκανθεί το ταχύτερο δυνατόν από τους εμπλεκόμενους φορείς”, σημειώνει σε ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με το συμβάν της περίεργης πυρκαγιάς στο εκκλησάκι του Αγίου Χαραλάμπους στο Χαλκειός.

“Τέτοιες ενέργειες έχουν έντονη την οσμή της προβοκάτσιας και στρέφονται και ενάντια στους πρόσφυγες και ενάντια στους κατοίκους, δυναμιτίζοντας το κλίμα ψυχραιμίας και αλληλεγγύης που πρέπει να υπάρχει, προκειμένου αυτοί οι άνθρωποι να απεγκλωβιστούν από το νησί και από τη χώρα σύμφωνα με τα δικαιώματα τους.
Καλλιεργούν το μίσος και την αντιπαράθεση ανάμεσα στους κατοίκους της περιοχής και τους πρόσφυγες, την ώρα που χρειάζεται σύμπνοια και κοινή δράση, για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.
Καλούμε κάθε καλοπροαίρετο άνθρωπο στο Χαλκειός και σε όλο το νησί, να προβληματιστεί το ποιοι είναι αντικειμενικά αυτοί που θέλουν να δυναμιτιστεί ακόμα περισσότερο το τεταμένο κλίμα λόγω της όξυνσης του προσφυγικού μεταναστευτικού προβλήματος, που η ΕΕ, το ΝΑΤΟ, οι ελληνικές κυβερνήσεις και η Τουρκία με τις πολιτικές τους, μας έχουν φορτώσει στην πλάτη μας.”, καταλήγει η ΛΑΣ.

Σ.σ.: Να σημειώσουμε ότι την ανακοίνωση της ΛΑΣ την λάβαμε στις 11.30 το πρωί της Δευτέρας 11/11/19, πριν δηλαδή την παρέλαση των κατοίκων του Χαλκειούς με τα μαύρα (που εδώ και μια εβδομάδα ακουγόταν πως θα πραγματοποιηθεί) και που κρατούσαν πανό με την εικόνα από την Αγία Τράπεζα του Αγίου Χαραλάμπους στην κεφαλή της παρέλασης- πίσω από το λάβαρο του πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΝτυμένοι στα μαύρα οι Χαλκούσοι παρέλασαν στα Ελευθέρια της Χίου
Επόμενο άρθροΣακουλάκι με ινδική κάνναβη εντόπισε η Λούνα σε επιβάτη πλοίου