Αρχική Νέα Τοπικά ΛΑΣ Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Απλήρωτοι οι γιατροί στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Να γίνουν...

ΛΑΣ Περιφέρειας Β. Αιγαίου: Απλήρωτοι οι γιατροί στο ΚΥΤ ΒΙΑΛ- Να γίνουν τεστ στους εργαζόμενους

83

Την πραγματοποίηση μοριακών τεστ Covid-19 όλων των εργαζομένων στο ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, με μέτρα προστασίας για όλους τους εργαζομένους καθώς και την άμεση αποπληρωμή μισθών των γιατρών του Ιατρείου του ΚΥΤ στο Χαλκειός, θέτει με ανακοίνωσή της η Λαϊκή Συσπείρωση Βορείου Αιγαίου, θεωρώντας όπως αναφέρει «επιβεβλημένη την ανάληψη πρωτοβουλίας εκ μέρους της Περιφερειακής Αρχής προκειμένου να πραγματοποιηθεί πλήρης εργαστηριακός μοριακός έλεγχος Covid19, από το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που βρίσκεται στο Νησί, ώστε οι περίπου 200 εργαζόμενοι να τύχουν της αναγκαίας περίθαλψης και πρόληψης».
Χαρακτηρίζει δε «απαράδεχτη την εικόνα που εξελίχθηκε χθες στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Χίου, όπου οι προσληφθέντες γιατροί (από τον Ιούνη του 2020) του Ιατρείου του ΚΥΤ της ΒΙΑΛ, από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου, εξακολουθούν να είναι απλήρωτοι και να φαίνονται ως μην προσληφθέντες από τις οικονομικές υπηρεσίες της».

Απαιτείται καταλήγει η ανακοίνωση από τον Περιφερειακό Σύμβουλο της ΛΑΣ από την Περιφερειακή Ενότητα Χίου Γιώργη Αμπαζή:

Να σταματήσει κάθε ολιγωρία και να πραγματοποιηθεί εργαστηριακός έλεγχος σε όλα τα ύποπτα κρούσματα, τις «επαφές» τους και σε όλους τους εργαζόμενους. Να απομονώνονται όλες οι «επαφές» για 14 ημέρες.
Να ληφθούν όλα τα αναγκαία μέτρα πρόληψης, μείωσης της διασποράς και αντιμετώπισης των επιπτώσεων από τον ιό COVID-19.
Να χορηγηθούν μάσκες και όλα τα απαραίτητα μέσα προστασίας στους εργαζόμενους του ΚΥΤ δωρεάν.
Να χορηγείται άδεια ειδικού σκοπού στους εργαζόμενους που ανήκους σε ευπαθείς ομάδες.
Να στελεχωθούν οι δημόσιες δομές υγείας με όλο το απαραίτητο προσωπικό και να καλυφτούν άμεσα οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ΜΑΠ.
Να εξασφαλιστεί πλήρης και επαρκής κρατική χρηματοδότηση στις δημόσιες μονάδες υγείας.
Να γίνει άμεσα η πληρωμή των μισθών των εργαζομένων γιατρών του Ιατρείου του ΚΥΤ της Βιαλ και η απόδοση των ασφαλιστικών εισφορών τους.

Σ.σ. Ο Γιώργης Αμπαζής είναι ο πρώτος από αριστερά στη φωτογραφία