Νέο Πάπα απέκτησε η καθολική εκκλησία, μετά από τέσσερις μόλις ψηφοφορίες, καθώς βγήκε ο περιβόητος λευκός καπνός από την Καπέλα Σιξτίνα.
Η εκλογή του νέου Πάπα έγινε σε χρόνο ρεκόρ, σύμφωνα με την ΕΡΤ.
Χιλιάδες άνθρωποι κατακλύζουν την ώρα αυτή την πλατεία του Αγίου Πέτρου και τους γύρω δρόμους για να μπορέσουν να λάβουν την ευλογία του νέου ποντίφικα ο οποίος αναμένεται να εμφανιστεί στον εξώστη του Αγίου Πέτρου σε περίπου μία με μιάμιση ώρα.
Ο 267ος Πάπας της Ρωμαικαθολικής Εκκλησίας εξελέγη στην 4η ψηφοφορία των καρδιναλίων σήμερα το απόγευμα και ο λευκός καπνός που βγήκε από την καπνοδόχο της Καπέλα Σιξτίνα πιστοποιεί ότι έχει αποδεχθεί την εκλογή του και ότι έχει διαλέξει το νέο όνομα που θα χρησιμοποιεί ως ποντίφικας.
Πρέπει τώρα να διαπιστωθεί αν θα αρκεστεί στο να ευλογήσει το πλήθος ή θα απευθύνει και ένα σύντομο χαιρετισμό, χωρίς γραπτό κείμενο, όπως είχε κάνει το 2013 ο Φραγκίσκος.