Αρχική Νέα Τοπικά Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αναχώρηση των επισκεπτών

Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου: κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για την αναχώρηση των επισκεπτών

203

Λόγω της αυξημένης κίνησης επιβατών και οχημάτων που πρόκειται να ταξιδέψουν για Πειραιά την Παρασκευή 18/08/2017 και το Σάββατο 19/08/2017
με το Ε/Γ-Ο/Γ “BLUE STAR I” (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 11:00 με αναχώρηση την 11:20) και
το Ε/Γ-Ο/Γ “ΑΡΙΑΔΝΗ” ΝΠ11542 (το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στο λιμένα μας την 12:00 με αναχώρηση την 12:20), το Λιμεναρχείο Χίου αποφάσισε τη λήψη των ακόλουθων μέτρων, προκειμένου να διασφαλιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο η εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όσων πρόκειται να χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα Χίου:
(α)  την απαγόρευση της  στάθμευσης οχημάτων – δικύκλων από την οδό  Νεωρείων ως το τέλος της οδού Ελ. Μανίκα (Μπούρτζι).
(β)  να αποφεύγονται οι μετακινήσεις οχημάτων προς την ευρύτερη περιοχή του Κεντρικού Λιμένα Χίου και κυρίως εκείνες που δεν συνδέονται με την αναχώρηση με κάποιο εκ των ανωτέρω πλοίων.
(γ)  Τη στάση των οχημάτων που μεταφέρουν επιβάτες με σκοπό την αναχώρησή τους για Πειραιά αυστηρά στα σημεία που θα τους υποδειχτεί από τα λιμενικά όργανα και μόνο για το απαραίτητο χρονικό διάστημα που απαιτείται για την αποβίβαση των επιβατών και των αποσκευών τους.
(δ)  Οι ιδιοκτήτες καταστημάτων ενοικιαζόμενων οχημάτων να χρησιμοποιούν αυστηρά και μόνο τους χώρους μπροστά των καταστημάτων τους προκειμένου στον υπόλοιπο χώρο του λιμένα να εξασφαλιστούν θέσεις για την αναμονή των οχημάτων που πρόκειται να αναχωρήσουν για Πειραιά και να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των Λιμενικών Οργάνων όποτε απαιτείται.
(ε)  Η οδός Λάδης σε συνεργασία με το τμήμα Τροχαίας της ΔΑ Χίου θα μονοδρομηθεί σε όλο το μήκος της με είσοδο των οχημάτων από την οδό Νεωρείων και έξοδο αυτών στην οδό Κανάρη.
(στ)  Την αναμονή των τουριστικών λεωφορείων για την παραλαβή επιβατών στο χώρο που τους έχει υποδειχθεί στη νότια πλευρά του Λιμενικού Καταστήματος.
(ζ)  Τον εφοδιασμό των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος είτε πριν τις 09.00 είτε μετά τις 12.30

Ζητείται επίσης υπομονή και κατανόηση από την πλευρά των  ταξιδιωτών και όσων τις συγκεκριμένες ώρες χρησιμοποιήσουν για τις μετακινήσεις τους τη Χερσαία Ζώνη Λιμένα, διότι αναμένεται μεγάλη συγκέντρωση επιβατών και μετακινούμενων οχημάτων – λεωφορείων και φορτηγών.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Φάρων: Ανοικτοί για το κοινό την Κυριακή- και στα Ψαρά!
Επόμενο άρθροΠέππα το γουρουνάκι, στο θέατρο “Μίκης Θεοδωράκης” στο Καστρομηνά