Αρχική Νέα Τοπικά Μ. Βουρνούς- συνέντευξη στην ΕΡΑ: η “Πρωτοβουλία” έχει να δείξει έργο και...

Μ. Βουρνούς- συνέντευξη στην ΕΡΑ: η “Πρωτοβουλία” έχει να δείξει έργο και σχεδιασμό

45

Με συγκέντρωση στην Απλωταριά στις 8.30 το βράδυ της Παρασκευής ολοκληρώνει ο συνδυασμός “Πρωτοβουλία για τη Χίο” με υποψήφιο Δήμαρχο τον νυν, Μανώλη Βουρνού, την προεκλογική εκστρατεία.
Μιλώντας στην ΕΡΑ Αιγαίου ο κ. Βουρνούς σημείωσε πως «ξεκινήσαμε πριν 5 χρόνια σαν ένας συνδυασμός μέσα από την κοινωνία, χωρίς πολιτικές επιδιώξεις που μας είχαν συνηθίσει στο παρελθόν, γρήγορα συγκροτημένος με μια σπιρτάδα που κατάφερε να αλλάξει το κλίμα και συνεχίζει και τώρα. Αλλαγμένος, ενισχυμένος , με πολλά νέα μέλη, ανθρώπους αξιόλογους και με την εμπειρία και τη δουλειά που έχει παράξει όλα αυτά τα χρόνια.
Απαντώντας στην κριτική άλλων υποψηφίων Δημάρχων ότι δεν έχει γίνει τίποτα, ο κ. Βουρνούς αναφέρθηκε στη σειρά έργων που έχουν γίνει ή γίνονται.
«Αυτό το κρίνει πλέον ο κόσμος» σημείωσε και αναφέρθηκε στα σχολεία που έχουν γίνει, στους νέους δρόμους που έχουν ολοκληρωθεί. Αλλά κύρια ότι ολοκληρώνονται μελέτες και τονίζοντας σαν βασικό το θέμα της υποδομής για το νερό, που «δεν μπορούμε απλά να περιμένουμε το φράγμα της Κόρης Γεφύρι που είναι άλλοι φορείς υπεύθυνοι για την ολοκλήρωσή του».

Για το προσφυγικό ο Μανώλης Βουρνούς, σημείωσε πως πρόκειται για ένα πολυπαραγοντικό ζήτημα.
«… Αυτό που είναι ασύμμετρο σε όλο το Αιγαίο, είναι οι δημοτικές αρχές να έχουν υποστεί το μεγαλύτερο μέρος της κριτικής αλλά και κομμάτι των δραστηριοτήτων που αφορούν το προσφυγικό», σημείωσε ο κ. Βουρνούς, τονίζοντας ότι η χώρα πρέπει να εξετάσει την εθνική της πολιτική και κατά πόσο εξυπηρετεί η συμφωνία ΕΕ- Τουρκίας· που όπως πρέπει να αξιοποιηθεί το θέμα των επιστροφών στην Τουρκία.
«Η θέση μας είναι η ύπαρξη εθνικής πολιτικής που να εξασφαλίζει καλή διαχείριση των συνόρων, με όρους που να εξασφαλίζουν την κανονικότητα των νησιών μας», σημείωσε ενώ επέμενε ότι το υπουργείο πρέπει να σεβαστεί την υπογραφή του για τη ΒΙΑΛ και να αποχωρήσει.
Για την επόμενη μέρα των εκλογών, σημείωσε ότι η «Πρωτοβουλία» δουλεύει με συνεργασίες. Δεν έχει η πολιτική της στοιχεία ρεβανσισμού και επικαλέστηκε την πολύ καλή συνεργασία με το 80% των αποφάσεων να έχουν ληφθεί ομόφωνα στο νυν δημοτικό συμβούλιο.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΔ. Αντωνόγλου- συνέντευξη στην ΕΡΑ: πρώτο θέμα το νερό στη Χίο
Επόμενο άρθροΜ. Στάθης- συνέντευξη στην ΕΡΑ: Δήμος με κοινωνική ευαισθησία