Αρχική Πολιτισμός Τέχνες Make the economy scream- ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ, 23/10

Make the economy scream- ντοκιμαντέρ για τη Βενεζουέλα στο ΑΝΤΙΒΑΡΟ, 23/10

69

Το νέο ντοκιμαντέρ του Άρη Χατζηστεφάνου για τη Βενεζουέλα με τίτλο Make the economy scream, που κέρδισε το Βραβείο Νεότητας Φοιτητών Πανεπιστημίων Θεσσαλονίκης (Βραβείο Καλύτερης Ταινίας) προβάλλεται σε πρώτη προβολή την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου, ώρα 8.00 μ.μ. στον Κοινωνικό Χώρο Αντίβαρο (Καλοπλύτου 44).
Θα παρέμβει μέσω skype ο σκηνοθέτης, ενώ η είσοδος γίνεται με ελεύθερη συνεισφορά.
Το ντοκιμαντέρ καταγράφει μια προσωπική περιπλάνηση, από την Ελλάδα στις παραγκουπόλεις του Καράκας και από τα σύνορα της Κολομβίας πίσω στην Ευρώπη. Συνομιλώντας με γνωστούς οικονομολόγους, δημοσιογράφους και αξιωματούχους διεθνών οργανισμών ο Αρης Χατζηστεφάνου επιχειρεί να εξηγήσει ορισμένες από τις πιο «σουρεαλιστικές» εμπειρίες που βιώνει στο Καράκας.
Γιατί η Βενεζουέλα είναι η καλύτερη χώρα στον κόσμο για την παραγωγή κρυπτονομισμάτων όπως το Bitcoin; Πως γίνεται η ισοτιμία στη μαύρη αγορά του εθνικού νομίσματος με το δολάριο να καθορίζεται από έναν λογαριασμό στο Instagram; Τελικά φταίει ο σοσιαλισμός ή μήπως ο καπιταλισμός για την οικονομική κατάρρευση της χώρας με τα μεγαλύτερα αποδεδειγμένα αποθέματα πετρελαίου στον πλανήτη;
Το ντοκιμαντέρ έχει ως αφετηρία τη φράση “Make the economy scream”, με την οποία ο Ρίτσαρντ Νίξον έδωσε εντολή στη CIA να διαλύσει την οικονομία της Χιλής πριν από το πραξικόπημα του Πινοσέτ, και φτάνει μέχρι την προσπάθεια του Χουάν Γκουαϊδό και των ΗΠΑ να ανατρέψουν την κυβέρνηση της Βενεζουέλας.
Όπως και όλα τα προηγούμενα ντοκιμαντέρ (Debtocracy, Catastroika, FascismInc, και Thisisnot a coup), το Make the economy scream χρηματοδοτείται αποκλειστικά από τους θεατές του, συνεχίζοντας ένα από τα μεγαλύτερα εγχειρήματα ανεξάρτητης δημοσιογραφίας στην Ελλάδα και την Ευρώπη.
Το σενάριο και τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Άρης Χατζηστεφάνου και το μοντάζ ο Άρης Τριανταφύλλου.
Το PostProduction έκανε ο Θάνος Τσάντας, ενώ μουσική για το ντοκιμαντέρ έγραψε ο Ερμής Γεωργιάδης.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθρο“Πρόσκληση σε γεύμα από έναν υποψήφιο δολοφόνο”, από την Κινηματογραφική Λέσχη Χίου
Επόμενο άρθροΕπαναληπτικές εκλογές στην κοινότητα Βικίου, λόγω παραίτησης Προέδρου