Αρχική Νέα Τοπικά Μάρκος Σκούφαλος: “Λαθροχειρίες Μηταράκη, κουτοπονηριές Δημοτικής Αρχής”

Μάρκος Σκούφαλος: “Λαθροχειρίες Μηταράκη, κουτοπονηριές Δημοτικής Αρχής”

101

Είναι γεγονός ότι ο υπουργός μετανάστευσης κ. Μηταράκης, ως γνήσιος εκπρόσωπος της αριστείας της κυβέρνησης της ΝΔ, έχει δώσει τα ρέστα του στη διαστρέβλωση γεγονότων, πράξεων ακόμα και δικών του δηλώσεων, που χάνει η μάνα το παιδί και το παιδί τη μάνα για να το πούμε λαϊκά.
Έχοντας δίπλα του ένα «ταϊσμένο», νομοτύπως, επικοινωνιακό επιτελείο από κεντρικά και ορισμένα τοπικά μέσα επικοινωνίας, προσπαθεί να αλλάξει την ατζέντα κάθε φορά, σε βαθμό που ακόμα κι εμείς που έχουμε μια εμπειρία λόγω της θέσης μας, αναρωτιόμαστε, αν μας θεωρεί ηλίθιους ή αν και ο ίδιος τελικά πιστεύει τα ψέματα που λέει.

Από κοντά, κατά πόδας στα επιχειρήματα του τον ακολουθούν, ο δήμαρχος και η δημοτική αρχή, που επαναλαμβάνουν ως καλοί μαθητές κάθε φορά αυτά που τους πλασάρει, για να γυρίσει την όλη κατάσταση σε βάρος του χιώτικου λαού, που γνωρίζει ότι στη συντριπτική του πλειοψηφία, αγωνίστηκε και είναι έτοιμος να αγωνιστεί ενάντια στα σχέδια τα δικά του και της κυβέρνησής του που θέλουν να μετατρέψουν τα νησιά μας σε φυλακές της ΕΕ, με δεσμοφύλακες τους νησιώτες.

“Λαθροχειρίες Μηταράκη, κουτοπονηριές Δημοτικής Αρχής”

ΜΑΡΚΟΣ ΣΚΟΥΦΑΛΟΣ
ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΛΑΙΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΧΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

Το τελευταίο του αφήγημα, είναι : Σας πρότεινα στο ΔΣ να ορίσετε θέση της νέας δομής και αρνηθήκατε, οπότε αναγκάζομαι να το κάνω εγώ.
Από κοντά και ο Δήμαρχος που συμμετείχε στη Λαϊκή Συνέλευση της Συκιάδας και ανάμεσα στα γνωστά δακρύβρεχτα περί της ευθύνης που έχει και για να καλύψει τη σύμπλευσή του με τον εκλεκτό του Μηταράκη, είπε στους παρευρισκόμενους ότι το δημοτικό συμβούλιο, έχασε την ευκαιρία να ορίσει εκείνο τη νέα δομή, που άλλωστε το λέει και η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, για μια δομή καταγραφής και ταυτοποίησης, λες και η απόφαση του χώρου καταγραφής που μιλά η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου, είναι το ίδιο με τους σχεδιασμούς του Μηταράκη και της κυβέρνησης της ΝΔ που υλοποιεί τον κοινό σχεδιασμό με την ΕΕ.

Ας του θυμίσουμε λοιπόν τι έλεγε η απόφαση του δημοτικού συμβουλίου από τα πρακτικά στα πιο βασικά της σημεία για να μάθει και ό κόσμος τη διαστρέβλωση που γίνεται:
• «…Αποδοτικότερη αστυνόμευση και διαχείριση των συνόρων.
• Άμεση αποσυμφόρηση του νησιού με χρονοδιάγραμμα.
• Κλείσιμο της ΒΙΑΛ και απόδοση της στον Δήμο. Μέχρι να κλείσει να μειωθεί ο πληθυσμός της άμεσα στα 400-500 άτομα.
• Κατάργηση του γεωγραφικού περιορισμού με βάση τις δύο αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας.
• Να γίνει λεπτομερής καταγραφή των ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται, με καταγραφή της δραστηριότητας της κάθε μίας, του προσωπικού της και των εγκαταστάσεων της.
• Άμεση μεταφορά στην ηπειρωτική Ελλάδα των προσώπων προσφύγων και μεταναστών, για τα οποία έχει αρθεί ο γεωγραφικός περιορισμός….
• Να μας δηλωθεί σαφώς η κυβερνητική πολιτική με επιτόπου πρόσκληση των Υπουργών κυρίου Χρυσοχοϊδη και Κουμουτσάκου ή άλλων εκπροσώπων Κυβέρνησης και τι έχει σχεδιαστεί ειδικά για την Χίο προκειμένου το Δημοτικό Συμβούλιο να ενημερωθεί.
• Να γίνει ενίσχυση δομών υγείας και υπηρεσιών ασφάλειας, (αστυνομικό λιμενικό).
• Να λειτουργεί στη Χίο αποκλειστικά μόνο μία δομή για την καταγραφή και ταυτοποίηση των προσφύγων-μεταναστών, να είναι ευθύνη της Κυβέρνησης να το κάνει αυτό, το όριο στη δομή αυτή να είναι τα 500 άτομα και να διασφαλιστεί η μη μόνιμη διαμονή τους….
• Αναθεώρηση της κοινής δήλωσης Ε.Ε.-Τουρκίας στην κατεύθυνση της άρσης του γεωγραφικού περιορισμού στα νησιά…»

Αλήθεια τι από τα παραπάνω έχει υλοποιήσει η κυβέρνηση και ο υπουργός της; Επί της ουσίας ΤΙΠΟΤΑ.
Οι εγκλωβισμένοι πρόσφυγες και μετανάστες στο νησί μαζί με τα διαμερίσματα ξεπερνούν τις 4000.
Ο Δήμος δικαιώθηκε για τη ΒΙΑΛ, αλλά το ελληνικό δημόσιο τη διατηρεί και έχει εκεί μέσα 3000 και βάλε ψυχές υπό άθλιες συνθήκες.
Η επαίσχυντη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας και ελληνικής κυβέρνησης ισχύει με τους γεωγραφικούς περιορισμούς του εγκλωβισμού στα νησιά και όσο κι αν είναι ανενεργή ο Μηταράκης και η κυβέρνηση ζητούν την ενεργοποίησή της!
Οι μεταφορές την ηπειρωτική Ελλάδα γίνονται με το σταγονόμετρο, αφού τα νησιά μας έχουν επιλεγεί ως φυλακές .
Οι δομές υγείας στη ΒΙΑΛ είναι στον αυτόματο γι’ αυτό στο προηγούμενο διάστημα είχαμε και θύματα και μεγάλη διασπορά και τα σώματα ασφαλείας εργάζονται έχοντας ξεπεράσει τα όριά τους ή προσανατολίζονται από την κυβέρνηση ενάντια στον εχθρό λαό.
Αυτά είναι τα έργα υπουργού και κυβέρνησης ΝΔ, αυτά στηρίζουν δήμαρχος και δημοτική αρχή.

Τι όμως προτείνει ο κ. Μηταράκης και μας εγκαλεί ο κύριος δήμαρχος να αποδεχτούμε;
Νέα δομή 1.500 άτομα –εδώ γελάνε η ΒΙΑΛ ήταν για 1.200- να υπάρχουν διαδικασίες ασύλου και ΠΡΟΚΕΚΑ, μεθερμηνευόμενα με βάση το βίο και πολιτεία όλων των κυβερνήσεων υπερδομή 4.000 και βάλε άμαχου πληθυσμού, στο μάτι του κυκλώνα των ιμπεριαλιστικών συμφερόντων και συγκρούσεων στην παραμεθόρια περιοχή μας και υποτίθεται ότι οι υπερπατριώτες της κυβέρνησης, υπερασπίζονται τα κυριαρχικά συμφέροντα της χώρας!!!

Υπάρχει λοιπόν κοινός τόπος συζήτησης και μας εγκαλούν υπουργός και δήμαρχος, ο πρώτος με λαθροχειρίες και δεύτερος με κουτοπονηριές για να κρύψει τη δική του απαράδεκτη στάση να πάει κόντρα στις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου που ψήφισε;
Υπάρχει κοινός τόπος με αυτά που πάλεψε και παλεύει ο Χιώτικος λαός με αυτά που προωθεί η κυβέρνηση , ο υπουργός της και οι πρόθυμοι της δημοτικής αρχής;
Κανένας ! Γι’ αυτό και όλοι μαζί πρέπει ξανά να δώσουμε τη μάχη να υπερασπίσουμε τα χωριά μας να καταλάβουν ότι θα επιβάλλουμε το σύνθημα «Ούτε στο Θόλος ούτε πουθενά, στρατόπεδα συγκέντρωσης δεν είναι τα νησιά».

Διαφήμιση