Αρχική Green Life Διαδρομές Με πανσέληνο στα τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών, για έμπειρους Φίλους των Μονοπατιών

Με πανσέληνο στα τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών, για έμπειρους Φίλους των Μονοπατιών

114

Με οδηγό τo φεγγάρι του Αυγούστου και βοηθό τον φακό κεφαλής, οι φίλοι της πεζοπορίας θα περπατήσουν στα παλιά τσοπάνικα μονοπάτια των Καρυών, στην εκδήλωση που διοργανώνουν οι «ΦΙΛΟΙ ΜΟΝΟΠΑΤΙΩΝ ΧΙΟΥ» το βράδυ της Δευτέρας 3 Αυγούστου 2020, την 5η κατά σειρά πεζοπορία τους με πανσέληνο!

Η διαδρομή μήκους 8,3 χιλιομέτρων περίπου, είναι δύσκολη και ο αναμενόμενος χρόνος πορείας είναι περίπου 4 ώρες.
Οπως χαρακτηριστικά σημειώνουν ¨Οι φίλοι των Μονοπατιών”, η  διαδρομή είναι απαιτητική και δεν απευθύνεται σε αρχάριους πεζοπόρους και σε άτομα που έχουν υψοφοβία.

Ένα μέρος της πεζοπορίας θα πραγματοποιηθεί στο τραχύ έδαφος της Πηγανιάς, ενώ ένα άλλο θα διανυθεί το βράδυ. Αφετηρία της βραδινής πεζοπορίας θα είναι οι Καρυές.
Θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα προβλεπόμενα και ισχύοντα μέτρα προστασίας για τον Κορωνοϊό.
Συγκέντρωση: Δευτέρα 3 Αυγούστου στις 19:00 στις Καρυές ( παρκινγκ ).

Δήλωση συμμετοχής (ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ): μέχρι την Κυριακή 2/8 (10.00 – 14.00 και 18.00 – 21.00) στην Λιάνα Βαφειάδου στο τηλέφωνο 697 81 24 812 (σ.σ. μόνο για αυτή την εκδήλωση). Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 45 άτομα.
Θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Παπούτσια πεζοπορίας, μπαστούνια πεζοπορίας (μπατόν), φακός κεφαλής, σακίδιο με προσωπικά είδη, νερό, ενεργειακό σνακ (ξηρούς καρπούς – μπάρες ενέργειας – παστέλι – φρούτα) και μακρύ παντελόνι. Όσοι δεν διαθέτουν τον απαραίτητο εξοπλισμό, θα αποκλειστούν από την πεζοπορία.
Ο «Σύλλογος Φίλοι Μονοπατιών Χίου» θα λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την ασφαλή διοργάνωση της δράσης.
Οι συμμετέχοντες με την δήλωση συμμετοχής τους δηλώνουν ανεπιφύλακτα ότι φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για τυχόν ατύχημα, τραυματισμό.

Περιγραφή της διαδρομής. Από το πάρκινγκ του χωριού θα διασχίσουμε το χωριό και κατόπιν συντεταγμένα και προσεχτικά θα ανηφορίσουμε έντονα στο παλιό κακοτράχαλο σε κάποια τμήματα μονοπάτι για Αρβανίτισσα. Φτάνοντας στο οροπέδιο ( στενό Πηγανιάς ) θα περιμένουμε και θα απολαύσουμε την ανατολή του φεγγαριού.
Στην συνέχεια θα κινηθούμε σε ορεινό μονοπάτι που θα μας πάει μετά από 3 χλμ. συνολικά στο μαντρί του «Δοξασμένου». Κατόπιν κατηφορίζοντας σε δρόμο και μονοπάτι θα φτάσουμε στο «Σταυρί» (διασταύρωση για Αγ. Μάρκο). Εδώ υπάρχει η δυνατότητα να επιστρέψει κανείς στις Καρυές από την άσφαλτο ή από το παλιό μονοπάτι που έρχεται από την Νέα Μονή.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑυστηρά μέτρα στο Νοσοκομείο για το επισκεπτήριο λόγω κορονοϊού
Επόμενο άρθροΔύο μέτρα από το Μισισίπι στην Αλάσκα και άλλες ιστορίες εγκλεισμού, από την ΠΕΚΕΒ