Αρχική Νέα Εκπαίδευση - Επιστήμη Με προβλήματα η τηλεεκπαίδευση στα Δημοτικά – Ανακοινώσεις από Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών...

Με προβλήματα η τηλεεκπαίδευση στα Δημοτικά – Ανακοινώσεις από Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου και ”Ενωσης Γονέων

30

Το σχέδιο του Υπουργείου Παιδείας για την υποχρεωτική σύγχρονη «τηλεκπαίδευση» έμεινε στο…. Connecting!!!”, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή της η Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών Χίου, αναφερόμενη στα προβλήματα, που αντιμετώπισαν οι δάσκαλοι και οι μαθητές τους με τις οικογένειές τους να συνδεθούν στην πλατφόρμα του υπουργείου Παιδείας.

“Δεν ξέρουμε τι δικαιολογία θα σκαρφιστεί αυτή τη φορά για να δικαιολογήσει την πλήρη αδυναμία του συστήματος της σύγχρονης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης (webex) να ανταποκριθεί ακόμα και στα στοιχειώδη, με τι επιχειρήματα θα προσπαθήσει να συγκαλύψει την κατάρρευση του συστήματος”, σημειώνει η συνδικαλιστική παράταξη.

Προτείνει μεταξύ άλλων:
– Το πρόγραμμα της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης, ο προγραμματισμός και τα μέσα που επιλέγονται πρέπει να αποφασίζονται με ευθύνη του Συλλόγου Διδασκόντων και των εκπαιδευτικών. Με ευθύνη του Υπουργείου Παιδείας να ξεκαθαριστεί, ότι μπορούν να χρησιμοποιούνται όλα τα διαθέσιμα μέσα (σύγχρονης και ασύγχρονης εκπαίδευσης) χωρίς αποκλεισμούς και εμπόδια που τελικά στρέφονται εναντίον των μαθητών.
– Να εξασφαλιστεί, ότι το σχολικό δίκτυο θα υποστηρίξει εκπαιδευτικούς και μαθητές ώστε να αλληλοεπιδρούν τις πρωινές ώρες, που είναι και το παιδαγωγικά ορθό.
– Να εξασφαλιστεί η κάλυψη, με ευθύνη και δαπάνη του κράτους, του αναγκαίου τεχνολογικού εξοπλισμού για τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Δωρεάν τάμπλετ και ηλεκτρονικούς υπολογιστές, δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet. Αναβάθμιση του Πανελλήνιου Σχολικού Δικτύου, ώστε να καλύπτει όλες τις ανάγκες των Δημόσιων Σχολείων, μέσα στα οποία πρέπει να οργανωθεί η εξ αποστάσεως εκπαίδευση για όσους συναδέλφους δεν μπορούν από τα σπίτια τους.
– Να υπάρξει μείωση και αναπροσαρμογή της ύλης για όλες τις τάξεις με δεδομένο ότι: πρώτον, η εξ αποστάσεως εκπαίδευση δεν καλύπτει ολοκληρωμένα τη γνωστική διαδικασία και δεύτερον, θα υπάρχουν μαθητές που δε θα συμμετάσχουν.

Το θέμα του τεχνολογικού εξοπλισμού, έθεσε λίγες μέρες πριν και η ‘Ενωση Γονέων Νομού Χίου:
“… Αν και αυτή η εξέλιξη ήταν αναμενόμενη όπως όλοι γνωρίζουμε από την Άνοιξη και ενώ όλοι συζητούσαν την έλευση του δεύτερου κύματος της πανδημίας , η προετοιμασία του Κράτους κατά κύριο λόγο και των τοπικών αυτοδιοικητικών θεσμών αποδείχθηκε ανύπαρκτη.
Εξαίρεση είχαμε μόνο στην περίπτωση δωρεών από ιδιώτες και αγορά ελάχιστων μηχανημάτων από τα ταμεία σχολείων όπου υπήρχε η οικονομική δυνατότητα”, τονίζει η Ενωση Γονέων νομού Χίου.
Επισημαίνει επίσης τις ευθύνες Δήμου αλλά και Περιφέρειας, εκτός του Υπουργείου, που δεν έχουν βοηθήσει ώστε να ξεπεραστούν τα προβλήματα της υλικοτεχνικής υποδομής.
Απαιτούμε άμεση λύση ώστε :
– Να εξασφαλιστεί η πρόσβαση στην εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση για όλα τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς με την παροχή όπου χρειάζεται εξοπλισμού αλλά και υπηρεσιών διαδικτύου (κυρίως σε οικογένειες με άνεργους γονείς, μονογονεϊκές, πολύτεκνες και άλλες ευάλωτες ομάδες).
– Να υπάρξει μέριμνα για τα παιδιά που δεν καταφέρνουν να συνδεθούν για τεχνικούς λόγους ( απουσίες , κάλυψη ύλης κτλ )
– Περιμένουμε από όλους τους εμπλεκόμενους άμεση κινητοποίηση και συνεργασία μεταξύ τους ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα και να διασφαλιστεί το αυτονόητο δικαίωμα όλων των παιδιών για ισότιμη μάθηση”, καταλήγει η ανακοίνωση της Ένωσης Γονέων Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΣΥΡΙΖΑ, ΜέΡΑ25 και ΚΚΕ ζητούν την άμεση απελευθέρωση των συλληφθέντων
Επόμενο άρθροΠροφυλάκιση του 70χρονου που κατηγορείται για ασέλγεια σε βάρος 13χρονης