Αρχική Νέα Αθλητικά Mε συναρπαστικές «μάχες» ολοκληρώνεται η Aegean Regatta 2019

Mε συναρπαστικές «μάχες» ολοκληρώνεται η Aegean Regatta 2019

105

Με την απονομή στους νικητές στην πλατεία Ναυτοσύνης των Οινουσσών ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου, 24 Αυγούστου 2019, η Aegean Regatta 2019.
Στις Οινούσσες έφτασαν τα σκάφη το απόγευμα της Παρασκευής, ολοκληρώνοντας το τρίτο σκέλος του αγώνα από τα Ψαρά, απόστασης 48 ναυτικών μιλίων. Ενώ το πρωί του Σαββάτου ολοκληρώθηκαν οι αγώνες με παράκτιες διαδρομές στις Οινούσσες
Οι αυξομειώσεις στην ένταση και την κατεύθυνση των ανέμων υποχρέωσαν τους ιστιοπλόους να επιδείξουν τα γρήγορα αντανακλαστικά και τη ναυτοσύνη τους για να ανταπεξέλθουν στις ξεχωριστές συνθήκες του αγώνα που διοργανώνεται για 19η φορά από τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και την Επιτροπή Ανοιχτής Θαλάσσης της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας.

Ωστόσο η καλύτερη ανταμοιβή ήρθε το πρωί της Παρασκευής, όταν όλοι οι κάτοικοι των Ψαρών κατέβηκαν στο λιμάνι για να αποχαιρετήσουν τους περίπου 500 ιστιοπλόους και να τους ευχαριστήσουν που επέλεξαν το νησί τους για πρώτη φορά ως σταθμό της Aegean Regatta.
Εκφράζοντας την ικανοποίηση του ο Δήμαρχος Ηρωϊκής Νήσου Ψαρών, Κώστας Βρατσάνος δήλωσε: «Το βασικό μέλημα ήταν να μπουν τα σκάφη και να δέσουν με ασφάλεια. Αυτό έγινε στη νέα πλωτή εξέδρα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν το νησί μας και παρόλο που υπήρξε ένα πρόβλημα με την εξεύρεση δωματίων βρέθηκαν ακόμη και κάποια σπίτια Ψαριανών που έλειπαν για να φιλοξενηθούν ορισμένοι και σ’αυτά. Ήταν σημαντική η προβολή και η διαφήμιση που έγινε στο νησί. Μάλιστα ορισμένοι μας είπαν ότι εντυπωσιάστηκαν από τα Ψαρά και θα έρθουν ξανά»..

Από αγωνιστικής πλευράς, και με βάση τα αποτελέσματα μέχρι τα Ψαρά, το σκάφος BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη πολύ δύσκολα θα χάσει την πρώτη θέση στην κατηγορία ΙRC καθώς έχει νικήσει και στις τρεις κούρσες, ενώ το ίδιο συμβαίνει και στην κατηγορία ORC Sport με το MELIPLOE που έχει πλήρωμα από την Αυστραλία.
Τα αποτελέσματα της τρίτης ιστιοδρομίας Ψαρά – Οινούσσες είναι:

IRC
1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
2. ΟΧYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη
3. ΤΑΚΕ WIND με κυβερνήτη τον Andrey Ukhin
ORC Performance
1. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
2. GRANMA X με κυβερνήτη τον Xριστόφορο Πριτσούλη
3. ΑΝΑΧ με κυβερνήτη το Νίκο Αναγνώστου
τ
ORC Sport
1. MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris
2. DIMITRA με κυβερνήτη το Νίκο Κουφίδη
3. ΑFRODITI SOLARIS με κυβερνήτη ton Bασίλη Μηλιώτη
Μετά την ολοκλήρωση των δύο τριών ιστιοδρομιών τα τρία πρώτα σκάφη ανά κατηγορία είναι:
IRC
1. BAXIMUS με κυβερνήτη τον Θανάση Μπαξεβάνη
2. ΟΧYGONON με κυβερνήτη τον Ακη Τσαλίκη
3. ST.ANNA με κυβερνήτη τον Vlas Kadetov
ORC Performance
1. ANATELOUSSA AFRODITI με κυβερνήτη τον Γιώργο Αυγερινό
2. ERYTOS II με κυβερνήτες τους Κώστα Μάνθο και Σταύρο Τσάβαλο
3. MAMMA AIUTO με κυβερνήτη τον Θανάση Στεργιανό
ORC Sport
1. MELIPLOE με κυβερνήτη το Nick Thliveris
2. FAIRYTALE με κυβερνήτη τον Αριστοτέλη Χατζησταματίου
3. KRAKEN με κυβερνήτη τον Δημήτρη Μαράκη
Συντονιστής όμιλος για τη διοργάνωση της Aegean Regatta 2019 είναι ο Λ.Ο.Ι.Α.Θ. Μυτιλήνης και συνδιοργανωτές Όμιλοι οι : Α.Σ.Ι.Α.Θ. Ρόδου, Ν.Ο. Χίου, Ν.Ο. Σάµου, Ν. Ο. Λέρου, Ι.Ο. Μυτιλήνης, Π.Ε.Κ.Ε.Β. Η Marina Mytilini είναι χορηγός της Aegean Regatta.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΟμιλία για το ηλιακό σύστημα από τον Δρ. Μ. Γεωργούλη
Επόμενο άρθροΟ 8ος Ημιμαραθώνιος Χίου την Κυριακή, 25 Αυγούστου