Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Με σύνθημα “όχι στον μεσαίωνα” η απεργιακή κινητοποίηση

Με σύνθημα “όχι στον μεσαίωνα” η απεργιακή κινητοποίηση

12

Οι ομιλίες των εκπροσώπων των σωματείων στην απεργιακή συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στη Χίο, στην κεντρική πλατεία Βουνακίου, διακόπηκαν το πρωί από τη δοκιμαστική ενεργοποίηση των σειρήνων συναγερμού.
Σαν ένα μήνυμα, όπως είπαν οι εκπρόσωποι των σωματείων, ότι η κατάσταση που μπορεί να διαμορφωθεί στον εργασιακό τομέα εφόσον περάσει το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης, οδηγεί πολύ πίσω τις συνθήκες εργασίας και τα δικαιώματα των εργαζομένων.
Τη συμμετοχή των εργαζομένων στις αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζήτησαν οι εκπρόσωποι Εργατικού κέντρου Χίου και του Νομαρχιακού Τμήματος Χίου της ΑΔΕΔΥ.

Μεταξύ αυτών που πήραν το λόγο, ο πρόεδρος της Παγχιακής Ενωσης Συνταξιούχων Ναυτικών, Στέλιος Κουμπιάς, που τόνισε ότι οι συνταξιούχοι ναυτικοί στηρίζουν τη σημερινή απεργία «γιατί οι ναυτικοί γνωρίζουν καλά τι θα πει εξαντλητικό ωράριο. Στα πλοία, τα ρεπό και οι ώρες ανάπαυσης υπάρχουν μόνο στα χαρτιά. Δυστυχώς όλα είναι υπέρ του κεφαλαίου, υπέρ των εφοπλιστών, υπέρ των μεγάλων εταιρειών».

Χίος: Με σύνθημα “όχι στον μεσαίωνα” η απεργιακή κινητοποίηση

Στην εξέδρα των ομιλητών, δίπλα στο πανό με σύνθημα «Όχι στη 13ώρη δουλειά- Σκλαβιά» και ένα σκίτσο να παραπέμπει στο μεσαίωνα, με τον τροχό να τον γυρίζει ένας άνθρωπος με αλυσίδα στο πόδι.
«Ο δρόμος του αγώνα είναι ο μόνος που μπορεί να φέρει νίκες, κατακτήσεις και αξιοπρέπεια. Για αυτό σήμερα φωνάζουμε πιο δυνατά, 7ώρο- 5ήεμρο- 35ώρο, αυξήσεις στους μισθούς, ζωή με δικαιώματα», τόνισε η Νικολέττα Γωνιάδη, αντιπρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπάλληλων Χίου. Εξέφρασε επίσης την αμέριστη συμπαράσταση των εργαζομένων στον αγώνα του απεργού πείνας Πάνου Ρούτσι ζητώντας να ικανοποιηθεί τώρα το αίτημά του, όπως και τη στήριξη του αιτήματος των συγγενών των θυμάτων των Τεμπών για να ανοίξει εκ νέου η ποινική δικογραφία.
Ακολούθησε πορεία των απεργών σε κεντρικούς δρόμους της πόλης της Χίου.

Χίος: Με σύνθημα “όχι στον μεσαίωνα” η απεργιακή κινητοποίηση
Διαφήμιση