Αρχική Νέα Τοπικά Με τηλεδιάσκεψη Δ.Σ., σήμερα η απόφαση για δομή- καραντίνα, παρέμβαση Ν. Μηταράκη...

Με τηλεδιάσκεψη Δ.Σ., σήμερα η απόφαση για δομή- καραντίνα, παρέμβαση Ν. Μηταράκη (video)

146

Σήμερα στις 6.00 το απόγευμα αναμένεται να επαναληφθεί η συνεδρίαση του χθεσινού Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Χίου, για να πάρει θέση το σώμα σχετικά με τη λειτουργία δομής που θα προορίζεται για την καραντίνα λόγω κορονοϊού των νεοεισερχόμενων προσφύγων – μεταναστών.
Χθες βράδυ πραγματοποιήθηκε το Δημοτικό Συμβούλιο με τηλεδιάσκεψη, μέσω της πλατφόρμας e-presence, στο οποίο τέθηκε το θέμα που έχει προκύψει με τις πληροφορίες για μίσθωση κτηρίου που θα χρησιμοποιηθεί για την καραντίνα προσφύγων- μεταναστών.
Το θέμα έθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Κώστας Τριαντάφυλλος και στη συζήτηση τέθηκε και το θέμα των ΜΑΤ και όσα βίωσαν τα νησιά μας τον περασμένο Φεβρουάριο.
Στη συζήτηση παρενέβη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, που επανέλαβε πως δεν πρόκειται να δημιουργηθεί δεύτερη δομή στη Χίο, αλλά πως είναι απαραίτητη η δομή για καραντίνα. Στις προτάσεις του συνδυασμού «Χίος Μπροστά» για ναύλωση πλοίου, σημείωσε ότι είναι πολύ μεγάλο το κόστος.
Από την πλευρά των άλλων συνδυασμών που αποδέχονται την ανάγκη ύπαρξης χώρου για να εφαρμοστεί η καραντίνα, φαίνεται πως προκρίνεται η πρόταση για ενοικίαση ξενοδοχείου και μόνο για το διάστημα που είναι σε εφαρμογή τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης υπεραμύνθηκε των πρωτοβουλιών του για το θέμα της εξεύρεσης χώρου, τονίζοντας ότι θα είναι ο πρώτος που θα ζητήσει και θα διεκδικήσει να κλείσει η όποια δομή για την καραντίνα, όταν πάψουν να είναι σε ισχύ τα μέτρα για τον κορονοϊό.
Σήμερα, αφού κατατεθούν οι συγκεκριμένες προτάσεις από κάθε παράταξη, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου θα φέρει προς ψήφιση το θέμα στην απογευματινή συνεδρίαση του σώματος.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ: voreioaigaio.ert.gr

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠαγκόσμια Ημέρα Υγείας- Ημέρα Πανελλαδικής Δράσης με αίτημα την ενίσχυση του ΕΣΥ(video)
Επόμενο άρθροΑντιπεριφερειάρχης Χίου για δομή-καραντίνας