Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για το Λ.Σ.- εύσημα από υπουργό Ναυτιλίας

Μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα για το Λ.Σ.- εύσημα από υπουργό Ναυτιλίας

98

«Βρίσκομαι σήμερα εδώ, για να επαινέσω και να εκφράσω τις ευχαριστίες όλων μας, πολιτικής ηγεσίας και πολιτών, στις γυναίκες και τους άνδρες του Λιμενικού Σώματος για την πολύτιμη προσφορά τους στη φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων της πατρίδας μας”, δήλωσε κατά την επίσκεψή του στη Χίο ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Γιάννης Πλακιωτάκης, τη Δευτέρα 29 Ιουνίου.
“Ενισχυμένο με σύγχρονα μέσα και πρόσθετο προσωπικό, το Λιμενικό Σώμα, είτε με είτε χωρίς κορονοϊο, βρίσκεται σε μέγιστη επιχειρησιακή ετοιμότητα και με αυξημένες περιπολίες, λειτουργεί αποτελεσματικά, με αποφασιστικότητα και σεβασμό στο διεθνές δίκαιο.
Όταν η Τουρκία παίζει με την ανθρώπινη ζωή, προσπαθώντας να εκμεταλλευτεί δυστυχισμένους ανθρώπους για να προωθήσει γεωστρατηγικές επιδιώξεις, η Ελλάδα δίνει καθημερινά μαθήματα αποφασιστικότητας, νομιμότητας προστασίας της ανθρώπινης ζωής.
Σε αυτή την κατεύθυνση, με τη βοήθεια των στελεχών του Λιμενικού Σώματος, είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε», σημείωσε ο υπουργός.


Στην ερώτηση από πλευράς του τοπικού site, astraparis.gr για το τι έχει να απαντήσει στις καταγγελίες του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης και της ύπατης αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, καθώς και των μέσων ενημέρωσης με το πλήθος των σχετικών δημοσιευμάτων και ειδικότερα για το συμβάν με πρόσφυγες- μετανάστες που αναδείχθηκε και από τη συγκεκριμένη σελίδα στις 30 Απριλίου 2020, στην παραλία της Μονολιάς, η απάντηση του κ. Πλακιωτάκη (όπως σημειώνει ο astraparis.gr) ήταν:
«Το Λιμενικό Σώμα, οι άνδρες και οι γυναίκες του Λιμενικού Σώματος, λειτουργούν με αποτελεσματικό τρόπο, αποφασιστικά και πάντοτε με βάση τους κανόνες του διεθνούς δικαίου».
Ο υπουργός μετά την επίσκεψή του στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, επισκέφθηκε επίσης τα πλωτά σκάφη του Λ.Σ.-ΕΛ.ΑΚΤ. και την Ακαδημία ΕΝ Μηχανικών Χίου.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΑν. Μιχαηλίδης- επίσκεψη σε Σάμο, δελτίο τύπου για συναντήσεις
Επόμενο άρθροΑμεση επέμβαση από ξηρά και αέρος, κάηκαν 200 στρέμματα στους Βαβύλους