Αρχική Νέα Ελλάδα - Κόσμος Μένουμε Σπίτι- Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

Μένουμε Σπίτι- Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης

194

“Μένουμε σπίτι”, μήνυμα από το προσωπικό της ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗΣ ΦΡΟΥΡΗΣΗΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΚΡΑΤΗΣΗΣ (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.)

Στους κινδύνους που αντιμετωπίζουμε καθημερινά προστέθηκε άλλος ένας.
Πρόκειται ίσως για την χειρότερη κρίση που αντιμετωπίζει η γενιά μας. Μια κρίση υγείας που ταυτόχρονα έχει κοινωνικές και οικονομικές επιπτώσεις.
Πιστοί στον όρκο μας, με δέος για το ιερό σύμβολο που φέρουμε στην στολή μας, πάντα στην πρώτη γραμμή, καθημερινά στον αγώνα. Εκτελούμε τα καθήκοντα μας με αυταπάρνηση, θέτοντας σε κίνδυνο τους εαυτούς μας και τις οικογένειες μας, για την εξασφάλιση της δημόσιας ασφάλειας.
Είμασταν στην πρώτη γραμμή και θα είμαστε….
Μείνετε σπίτι για εσάς και για εμάς……Για να βγούμε στο τέλος ΟΛΟΙ ΝΙΚΗΤΕΣ!

Λίγα λόγια για την υπηρεσία
Με τον Ν.2721/1999 συστήθηκε στο Υπουργείο Δικαιοσύνης ειδική υπηρεσία με την επωνυμία «Υπηρεσία Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης» (Υ.Ε.Φ.Κ.Κ.).

Σκοπός και αποστολή της είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης, η φρούρηση νοσηλευομένων κρατουμένων, οι πάσης φύσεως μεταγωγές τους ενώ από το 2017 η Εξωτερική Φρουρά έχει αναλάβει και την φύλαξη των κεντρικών πυλών (εξωτερικά θυρωρεία) των Σωφρονιστικών Καταστημάτων.
Η υπηρεσία είναι ΕΝΣΤΟΛΗ και ΕΝΟΠΛΗ, ενώ ως προς την εκτέλεση των καθηκόντων της, έχει τις ίδιες αρμοδιότητες και καθήκοντα με αυτά της Ελληνικής Αστυνομίας.

Καθήκοντα – αρμοδιότητες: Βασικός σκοπός και αποστολή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Φρούρησης Καταστημάτων Κράτησης του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στο οποίο υπάγεται από το 2019 είναι η εξωτερική φρούρηση των Καταστημάτων Κράτησης (στελέχωση εξωτερικών φυλακίων, περιμετρική φρούρηση του Καταστήματος, πεζά και εποχούμενα περίπολα), η μεταγωγή των ασθενών κρατουμένων σε οποιοδήποτε Νοσηλευτικό και Θεραπευτικό ίδρυμα για ιατρική εξέταση, η φρούρηση των ασθενών νοσηλευομένων κρατουμένων, η μεταγωγή κρατουμένων για ανάκριση ή παράσταση στα δικαστήρια, η συνοδεία τους κατά τη μετακίνηση λόγω λήψης κάποιας έκτακτης άδειας (πχ θανάτου συγγενικού τους προσώπου κοκ) ή οποιουδήποτε άλλου έργου που άπτεται της φύσης της εργασίας τους.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠάσχα- “Μένουμε Σπίτι”, συμβουλές για καλύτερη επικοινωνία με τους γηραιότερους
Επόμενο άρθροΣτη μνήμη Μαίρης Μίχαλου, της Δρ. Φιλ. Μ. Eλ. Γιατράκου