Αρχική Νέα Τοπικά Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα ζώα λόγω του καύσωνα, από το Δήμαρχο Χίου

Μήνυμα ευαισθητοποίησης για τα ζώα λόγω του καύσωνα, από το Δήμαρχο Χίου

83

Μήνυμα ευαισθητοποίησης των πολιτών για την προστασία των ζώων από τον καύσωνα απευθύνει ο Δήμαρχος Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης από κοινού με τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο για τη φροντίδα αδέσποτων ζώων Ισίδωρο Ντομάτα.

Καλές είναι βέβαια οι οδηγίες προς τους πολίτες, αλλά χρειάζεται να υπάρχουν και στοιχεία από τη Δημοτική Αρχή τι κάνει η ίδια για την αντιμετώπιση αυτών των θεμάτων.

Σε ότι αφορά τις οδηγίες:
“… επισημαίνεται ότι είναι απαραίτητο να τηρούνται οι οδηγίες που αφορούν την προστασία των τετράποδων φίλων μας κατά τις καλοκαιρινές ημέρες καύσωνα καθότι αντιμετωπίζουν όπως και οι πολίτες τους ίδιους κινδύνους από τις υψηλές θερμοκρασίες.

“Έτσι λοιπόν, καλούνται οι δημότες, αν εντοπίσουν στην γειτονιά τους αδέσποτο ζώο να φροντίσουν να του βάλουν ένα μπολάκι νερό σε σκιερό μέρος. Επίσης, αν κάποιο ζώο ξεκουράζεται σε κάποια σκιά δεν πρέπει να το απομακρύνουν αλλά να το αφήσουν να ξεκουραστεί.

“Τέλος, σε ό,τι αφορά την φροντίδα των κατοικιδίων μας, καλό είναι να θυμόμαστε ότι οι βόλτες τους πρέπει να είναι σύντομες, νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ.
Σε καμία περίπτωση δεν αφήνουμε τα ζώα μας δεμένα σε μπαλκόνια, ταράτσες ή χωράφια, μέσα σε αυτοκίνητα) ακόμα και με ανοιχτά τα παράθυρα) και γενικότερα εκτεθειμένα στον ήλιο και την ζέστη. Αν χρειαστεί να ταξιδέψουν να φροντίσουμε να γίνει το ταξίδι σε συνθήκες που αρμόζουν σε ανθρώπους”.

Διαφήμιση
Προηγούμενο άρθροΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΧΙΟΥ: αναγκαία τα μέτρα για τον καύσωνα
Επόμενο άρθροΜούσα Ελληνική- 5ο φεστιβάλ αυλαία με έκθεση έργων της “Θαλίας”